Pasji priboljški se širijo

Priboljški za kosmatince iz pekarna Hov-hov so brez umetnih barvil in konzervansov.

Objavljeno
05. oktober 2013 22.13
Mankica Kranjec, Nedelo
Mankica Kranjec, Nedelo
Na Nazorjevi ulici v Ljubljani je na svetovni dan živali vrata odprla ljubljanska podružnica Pasje pekarne Hov-Hov. Piškotki brez umetnih barvil in konzervansov, unikatne torte brez jajc in moke ter druge dobrote so skrbno pripravljene in razstavljene na policah v ličnih paketkih.

Štirinožni domači prijatelji so vedno dobrodošli v pekarni, kjer jih razvajajo tudi s pasjimi šamrolami in makroni. Da bi odprla prodajalno z izdelki za psičke, sta se Barbara in Dragan Popovič povezala z Nastjo Verdnik iz Maribora. »Ona je idejni vodja projekta in ustanoviteljica prve pasje pekarne pri nas. Imela sva idejo o franšizni trgovinici in jo zdaj tudi odprla v glavnem mestu. Želimo si, da se opogumijo tudi drugi in odprejo franšize, saj bomo le tako postali večji in močnejši, Pasja pekarna Hov-Hov pa bo postala prepoznavna blagovna znamka. Dejstvo je, da so nad ponudbo navdušeni ne le štirinožni prijatelji, temveč tudi njihovi lastniki,« sta povedala lastnika. »Pri nas je mogoče najti raznolike pasje priboljške za razvajanje majhnih in velikih kosmatincev. Vse sestavine so slovenske, naravne, ne uporabljamo sladkorja, soli, jajc ali glutena, vezivo pa je juha, zato so vsi izdelki primerni tudi za psičke, ki jih mučijo alergije, in tiste, ki so na dieti. Priboljški, ki imajo zelo malo kalorij, so različnih okusov – piškotki iz jagnjetine, konjskega mesa, divjačine, tunine, puranjih jetrc s peteršiljem, pa tudi iz lososa. Pečemo prestice, poljubčke, tortice, ponudbo pa bomo dopolnjevali in jo sezonsko spreminjali. Ponujali bomo priboljške, ki bodo vezani na rojstne dneve psičkov, pa tudi takšne za prihajajočo noč čarovnic, božič in druge praznike bo mogoče naročiti,« sta še dodala zakonca Popovič, ki imata tudi sama štirinožnega prijatelja, avstralskega ovčarja.