Rešili so ančko

Zaradi klicev, da v morju plava žensko truplo, je policija takoj zaprla del obale, reševalci pa so se pognali v akcijo.

Objavljeno
29. september 2012 21.45
R. N., Reuters
R. N., Reuters

Reševalci iz morja imajo precej neprijetno delo, še posebno, če jih obvestijo, da je v valovih truplo. Takšno obvestilo so dobili v bližini mesta Samsuna na turški severni črnomorski obali. Zaradi paničnih klicev domačinov, da v morju plava žensko truplo, je policija takoj zaprla del obale, reševalci pa so se pognali v akcijo.

V valove Črnega morja so se pogumno vrgli celo potapljači, a so na srečo hitro ugotovili, da je bilo domnevno truplo v resnici napihljiva gumijasta lutka za seks; pod Alpami ji navadno pravimo ančka. Od kod je ančka prišla, niso ugotovili; možnosti je kar nekaj. Mogoče se je je naveličal kakšen mornar, ki je plul v eno največjih turških pristanišč v Samsuni, morda kakšen turist, saj je pokrajina zelo priljubljeno letovišče, ali pa domačin iz polmilijonske Samsune.

Podoben bizaren dogodek se je sredi julija zgodil v kitajski provinci Shandong, ko so iz reke reševalci prav tako potegnili »truplo«, za katero se je izkazalo, da je v resnici ančka. Na bregu se je zbralo kar kakšnih tisoč radovednežev in opazovalo akcijo. Ko so iz vode namesto mrliča potegnili samo oveli kos napihljive plastike, pa so odrasla zijala svojim otrokom hitela pokrivat oči.