V znamenju kočevskega rocka

Rockerji so poskrbeli za celodnevno prireditev, ki se je začela dopoldne na dvorišču OŠ Zbora odposlancev Kočevje.

Objavljeno
29. september 2012 21.37
S. F., Kočevje
S. F., Kočevje

Kočevje - Od 15 glasbenih skupin in kantavtorjev, ki v Kočevju igrajo rock, se je danes na koncertu v Gaju predstavilo kar 11 skupin. Kočevski rockerji so poskrbeli za celodnevno prireditev, ki se je začela dopoldne na dvorišču OŠ Zbora odposlancev Kočevje.

Rockerji so pripravili tri glasbene delavnice, s katerimi so najmlajšim predstavili posamezne inštrumente in delovanje glasbenih skupin, električne kitare skozi čas in bobne. Popoldne so za nekoliko starejše pripravili okroglo mizo s praktičnimi napotki, kako priti iz garaže in izdati zgoščenko, pozno popoldne pa se je začel koncert, na katerem so nastopili Heavy Mercury, Primož Turk in Skrajneži, The Perception, Pankeroschi, Band in Roman Zupančič, Charlie Butter Fly, Sintetika, Nčodnč, Jaguar Februar, Foršus in Kosmate dlesni.

»Posebnost tega celodnevnega dogodka je, da smo delavnice izpeljali na šolskem dvorišču in tako kočevsko srenjo, ki se ukvarja s kulturo, vsaj opozorili, da je tudi rock kultura,« pravi Roman Zupančič. Dodaja še, da bi se kočevske skupine, ki igrajo pop rock, hard rock, punk in druge zvrsti, morale redno predstavljati na javnih prireditvah v občini, saj so del domače kulture. Zato so še toliko pomembnejši taki dogodki, kot je Kočevska rock scena 2012, dodaja Marko Piršič, saj se skupine, ki nimajo prostora in ne možnosti za igranje doma, vsaj enkrat na leto predstavijo domači javnosti.