Zaradi dobrih ljudi nista spala

Spodbudno: Najstnika sta dobila svoji sobi in kopalnico.

Objavljeno
28. september 2013 20.29
Družina Adamlje in njihova hiša,Ljubljana Slovenija 25.09.2013
K.N. M., Deloindom
K.N. M., Deloindom

Sreča in dobrosrčnost sta se srečali v Sobračah, ob tem pa sta vriskali Kekčevi punci, smo v Nedelu pisali marca letos.

Vse je res, le da zdaj, dobrega pol leta pozneje, vriska tudi družina Adamlje, najbolj na glas pa sinova, 16-letni Simon in 12-letni Blaž. Pred nekaj dnevi sta dobila samo svoji, čisto prvi sobi in nasproti njiju prvo kopalnico.

Simon prvo noč ni mogel spati, naslednje jutro pa je zadovoljno ugotovil, da se bo končno umil kot človek.

Družina Adamlje je do nedavnega živela v izjemno slabih razmerah in tako bi ostalo, če jim pomoči ne bi ponudili dobrosrčni in nadvse zagnani vzgojiteljici iz vrtca Kekec v Grosupljem, Judita Rajnar in Tatjana Vatovec, ki sta ob podpori ravnateljice Majde Fajdiga zagnali akcijo. Na njune pobude in prošnje so se odzvali dobri ljudje in precej podjetij, rezultat pa so dve novi sobi in kopalnica.

A nisva še končali, pravita Judita in Tatjana. Še veliko je treba postoriti, predvsem pa okolico urediti tako, da bo mlajši Blaž, ki mu v nekaj letih zaradi vse bolj napredujoče spinalne mišične atrofije grozi invalidski voziček, lahko neovirano prišel v hišo in iz nje. Kako lahko še pomagamo družini Adamlje in kaj vse jim pomoč pomeni, preberite v sredo v prilogi Deloindom.