SIXPO s socialnimi inovacijami v Ljubljani

Interaktivni dogodek na ploščadi Metelkove je namenjen spodbujanju povezovanja, socialnega podjetništva, ustvarjanja ...

Objavljeno
12. september 2014 17.19
Trienale Kultura
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana − Na ploščadi Metelkova se je s tako menovanim poligonom oziroma vadbiščem za samozaposlene ustvarjalce in svetovalnico s področja crowdfundinga včeraj začel prvi tridnevni interaktivni dogodek, imenovan SIXPO (Social Innovation Expo). V njegovem sklopu med drugim pripravljajo razstavo projektov z družbenega področja ter več delavnic, med njimi tudi arhitekturno. Trajal bo do jutri do 13. ure. 

Potem ko je bil prvi dan namenjen posvetu o pravični banki in socialnem podjetništvu, se bo danes in jutri zvrstilo še več dogodkov, kot so arhitekturna in ustvarjalna delavnica, ves čas bo na ogled tudi razstava projektov, inovacij in iniciativ, ki delujejo na družbenem področju, na voljo pa bo tudi brezplačno svetovanje s področja crowdfundinga, socialnega podjetništva in arhitekture.

Pri projektu sodelujejo številne iniciative in institucije, kot so Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Narodni muzej Slovenije, Poligon, Muštr, Fusedrops, Service design Slovenia, RRaLur, Prostorož, Impact Hub Vienna, Preboj, Zavod VIVA, Crowdfunding Slovenia in Coworking Slovenia.