Tudi mariborski gimnazijci bodo brali Delo

Dijaki časopisov na papirju ne berejo. Delo je trem srednjim šolam podarilo naročnine za branje na tablicah in telefonih.

Objavljeno
10. september 2014 21.21
Urban Červek, Maribor
Urban Červek, Maribor
Maribor - Ker mladih časopis na papirju danes v veliki večini ne zanima več, bo 30 digitalnih letnih naročnin na Delo dijakom gimnazije Antona Martina Slomška veliko bolj koristnih.

Na elektronskih tablicah in pametnih telefonih, ki jih tako ali tako vsakodnevno uporabljajo pri pouku, bodo sedaj iskali tudi vsebine iz bogate Delove ponudbe, so povedali na današnji slovesni podelitvi naročnin, ki jih je Delo ob svoji 55-letnici podaril gimnaziji, eni od treh slovenskih srednjih šol, ki sodelujejo v projektu.

Začeli bodo kar takoj, pri pouku geografije, kjer bodo iskali članke iz izbranega geografskega območja, je povedala učiteljica geografije in vodja projektov na škofijski gimnaziji Bernardka Radej.

Dijaki inovativnega razreda tretjega letnika pa so priznali, da časopisov v papirni izdaji redno ne berejo. Zanje pomembne novice najdejo na spletu, v časopis pogledajo le, če jih kaj posebej zanima. Enotni so si, da je v časopisih »absolutno preveč« politike, medtem ko njih zanimajo šport, svet slavnih in potovanja.

»Svet se digitalizira z bliskovito naglico, zato želimo časopis mladim približati na drugih okoljih,« je povedal Andrej Miholič, pomočnik odgovorne urednice in urednik spletnega Dela. »Mladi za nas niso pomembni zgolj kot bralci, ampak tudi kot vir povratnih informacij in kot potencialni bodoči sodelavci,« je še povedal Miholič in šolarjem zaželel, da bi jim uporaba Delovih digitalnih vsebin pomagala k še boljšemu šolskemu uspehu.