Rezultati dražbe bodo znani v ponedeljek

K akciji Zamenjaj in prihrani se je v roku prijavilo 24.168 potrošnikov.

Objavljeno
17. oktober 2014 12.41
šipić elektrika
Božena Križnik, gospodarstvo
Božena Križnik, gospodarstvo

Ljubljana – Kampanja Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) za skupinski nakup oziroma zamenjavo dobavitelja gospodinjske energije se preveša v drugo fazo. Licitacija za izbiro najugodnejšega ponudnika (dobavitelja električne energije in zemeljskega plina) v okviru prvega skupinskega nakupa za potrošnike pod sloganom »Zamenjaj in prihrani« je potekala 16. oktobra 2014 v Amsterdamu.

Kot so sporočili iz ZPS, so na njej sodelovali tisti ponudniki energije, ki so izrazili interes za sodelovanje in potrdili, da se strinjajo s pogoji skupinskega nakupa in opredeljenimi lastnostmi ponudb (npr. navzgor omejena cena za 12 mesecev, nobenih sankcij za odstop od pogodbe ali skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev).

»Na ZPS smo zadovoljni s ponudbo. Potrošnikom in medijem jo bomo predstavili na posebni novinarski konferenci v ponedeljek. Prijavljene potrošnike − teh je 24.168 −, bomo z oceno njihovih prihrankov seznanili v drugi polovici novembra,« pravijo v ZPS.

Na ponedeljkovi tiskovni konferenci bodo objavili tudi prvi izračun ocene prihrankov povprečnega gospodinjstva in nadaljnje korake do zamenjave dobavitelja. Potrošniki, ki so s prijavo potrdili, da jih to zanima, se bodo namreč dokončno odločili o sprejetju zmagovalne ponudbe šele po tem, ko bodo izvedeli, kolikšen konkretni prihranek bi jim prinesla zamenjava. Postopke bo izvedla zveza potrošnikov.