Prodaja ponaredkov na facebooku

Kaj morate vedeti o nakupovanju na facebookovih straneh, da se izognete prevaram in nevšečnostim.

Objavljeno
03. maj 2017 18.23
facebook
Jasmina Mešić
Jasmina Mešić

Zadnje mesece nas vse več uporabnikov sprašuje, kako je z nakupovanjem prek facebookovih strani, na katerih prodajajo tudi ponaredke znanih blagovnih znamk. S tokratnim zapisom želimo pojasniti osnovna dejstva, ki jih je dobro poznati, preden se spustite v takšen način nakupovanja.

Facebook »trgovina« ni trgovina!

Opažamo, da uporabniki pogosto enačijo facebookove strani tipa »Original Poceni Trenirke Superge« s spletnimi trgovinami, vendar to ne drži. Gre namreč za strani, ki na časovnici objavljajo fotografije artiklov s cenami, odgovarjajo na komentarje uporabnikov in sprejemajo naročila v nabiralnik (»Pišite v inbox ali ZS«), plačilo je navadno izvedeno po povzetju z nakaznico poštarju.

Trenutno so najbolj priljubljene facebookove strani, ki prodajajo ponaredke trenirk in športnih čevljev. To NISO spletne trgovine, ne gre za registrirana podjetja, ki bi se ukvarjala s prodajo. To pomeni, da lahko kdor koli in kadar koli ustvari stran brez kakršnih koli podatkov, kdo dejansko stoji za to »trgovino«. Neznanci na takšen ali drugačen način pridobijo ponarejene izdelke in nato postavijo facebookovo stran, da stopijo v stik s potencialnimi kupci.

Gre torej za delo na črno, saj posameznik, če kupuje blago z namenom nadaljnje prodaje, dejansko opravlja trgovinsko dejavnost. To lahko opravlja le prek ustrezne statusne oblike, torej kot družba ali podjetnik, sicer gre za delo na črno.

Dejstvo, da ne gre za registrirano trgovino, močno vpliva na reševanje morebitnih težav!

Prodaja ponaredkov na facebookovi strani. Foto: Facebook stran Trenirke Poceni

V primeru težav ste nemočni

Ker ne gre za spletne trgovce oziroma podjetja, takšni facebook »prodajalci« niso zavezani k spoštovanju zakonodaje, ki ščiti potrošnike v primeru težav. Kaj to pomeni v praksi? Kot kupec ne morete odstopiti od pogodbe, zahtevati vračila kupnine ali zamenjati blaga. Jasno, saj nimate računa (pogodbe, garancijskega lista itd.) in trgovec tako rekoč ne obstaja!

Če ste naročili, denimo, superge in bi radi zamenjali velikost, vam preostane le dopisovanje s »trgovcem« in le od njegove dobre volje je odvisno, ali bo pritožbe upošteval ali ne. Ne morete se pritožiti na tržni inšpektorat ali drugo potrošniško institucijo, saj ne gre za podjetje. Če vam izdelek ne ustreza, ga ne morete zamenjati, zahtevati vračila denarja, skratka ste brez možnosti pritožbe!

Primer prodaje ponaredkov na facebooku. Foto: Facebook stran Poceni All Star

Ponaredki so lahko tudi nevarni

Kakšen izdelek boste kupili, original ali ponaredek, je stvar presoje vsakega posameznika. Dejstvo je, da niso vsi kupci zavedeni, nekateri načrtno iščejo ponarejene izdelke in jih bodo kljub prepovedi trgovanja s ponaredki v EU tudi kupili, vendar je vseeno prav, da opozorimo na morebitna tveganja.

Najnevarnejši so prav gotovo ponaredki zdravil in medicinskih pripomočkov, ki lahko resno ogrozijo zdravje posameznika. Tudi na SI-CERT smo obravnavali primer uporabnika, ki je po spletu kupil zdravilo za srčno obolenje, zaradi jemanja katerega se mu je stanje tako poslabšalo, da je bil hospitaliziran. Ponarejena zdravila lahko vsebujejo nedovoljene substance ali substance, ki so sicer dovoljene, vendar so v previsokih, spreminjajočih se koncentracijah, kar lahko predstavlja veliko tveganje za zdravje uporabnika.

Predvsem pa se uporabniki ne zavedajo, da ponudniki izdelkov po spletu, ki niso pod nadzorom državnih organov, ne prevzemajo nobene odgovornosti za škodo, ki jo njihovi izdelki povzročijo. Tudi ponarejena oblačila, obutev in drugi modni dodatki so lahko škodljivi. Tako je lani poleti policija opozarjala na ponarejena očala znamke Ray-Ban, ki so bila zelo nevarna, saj so zaradi visoke prepustnosti UV-žarkov lahko trajno poškodovala oči. Pomislite tudi, kakšne sestavine vsebuje ponarejen parfum ali s kakšnimi kemikalijami je obdelana tkanina ponarejene trenirke za vašega otroka.

Preden opravite nakup na spletu, vedno poiščite čim več informacij o trgovcu. Pozanimajte se, kdo dejansko stoji za spletno trgovino in kakšni so postopki v primeru reklamacije. Če ti podatki niso jasno razvidni, boste lahko imeli v primeru nezadovoljstva z nakupom precej težav.

***

Jasmina Mešić je koordinatorica programa Varni na internetu.

Program Varni na internetu je nastal, da bi ozaveščal o nevarnostih, ki prežijo na povprečnega spletnega uporabnika. Ta vsakodnevno uporablja spletno bančništvo, nakupuje v spletnih oglasnikih in spletnih trgovinah, komunicira prek družbenih omrežij, na spletu išče informacije in opravlja različne počitniške rezervacije.

Njihova naloga je, da širšo javnost informirajo o vseh vrstah spletnih goljufij, katerih posledica je finančno oškodovanje žrtve, opozarjajo na varno uporabo spletnega bančništva in poudarjajo pomen varovanja naše identitete na družbenih omrežjih.

V programu Varni na internetu še posebej veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju uporabnikov o aktualnih spletnih prevarah in jih učijo prepoznavati najočitnejše znake spletnih prevar. Njihovi strokovni sodelavci pa nudijo brezplačno svetovanje tako fizičnim osebam kot podjetjem in organizacijam.

***

Po dosjeju prispevkov Varni na internetu lahko brskate TUKAJ.