Bio karierni zajtrk: nove priložnosti za domače strokovnjake

Lek spodbuja vračanje slovenskih ekspertov s področja naravoslovnih znanosti, ki delajo ali študirajo v tujini, v domače okolje.

Objavljeno
04. januar 2017 17.15
Diana Zajec
Diana Zajec

V Leku so pred letom dni uresničili izvirno zamisel, kako spodbuditi vračanje slovenskih strokovnjakov s področja naravoslovnih znanosti, ki delajo ali študirajo v tujini, v domače okolje.

Po lanskem Bio kariernem zajtrku, na katerem so povabljenim v enoti Biofarmacevtika Mengeš predstavili možnosti za (ponovno) delo doma, so jih zaposlili deset. Tokratnega dogodka, v sklopu katerega si prizadevajo za ohranjanje domačega znanja in talentov v Sloveniji, se je udeležilo več kot 70 strokovnjakov, ki so se srečali z vodji omenjene enote.

Lek se kot član skupine Sandoz, vodilne družbe za generična in podobna biološka zdravila na svetovni ravni, s tem projektom odziva na sodobno migracijo visokoizobraženega kadra, saj ta danes dosega skrb vzbujajoč delež in krni razvojne možnosti v slovenskem strokovnem okolju.

Biofarmacevtika kot najhitreje rastoča veja farmacevtske industrije že sama po sebi zagotavlja številne karierne možnosti in priložnosti za farmacevte, kemike, biotehnologe, biokemike in mikrobiologe. In tem vrhunskim slovenskim strokovnjakom, ki trenutno iščejo izzive drugod po svetu, bi radi v Biofarmacevtiki zagotovili spodbudno delovno okolje za doseganje vrhunskih dosežkov – navsezadnje pa jim ob tem tudi v sklopu mednarodne družbe lahko omogočijo stik z najboljšimi praksami, izkušnjami in znanjem po svetu.

Na dogodku, ki so ga pripravili v sodelovanju z javnim skladom za razvoj kadrov in štipendije ter društvom v tujini izobraženih Slovencev Vtis, so povabljenim ekspertom predstavili razvoj in proizvodnjo podobnih bioloških zdravil, razvojno vizijo in tudi zaposlitvene možnosti.