Odpovedana tudi tekma biatlonk

Po smučarkah so danes brez nastopa ostale tudi biatlonke. Jutri bo tako na biatlonskem stadionu dvojni spored.

Objavljeno
14. februar 2018 10.53
OLYMPICS-2018-BIAT-M-INDV/TR
J. M.
J. M.

Pjongčang – Poleg alpskih smučark se danes na tekmovališča ne bodo podale niti biatlonke. Tudi njihova individualna tekma na 15 kilometrov je namreč odpadla zaradi premočnega vetra. Izpeljati jo bodo poskušali v četrtek ob 9.15, kar pomeni, da bo jutri mogoče spremljati dvojni biatlonski spored, saj je ob 12.30 predvidena tudi moška individualna preizkušnja na 20-kilometrski razdalji.

Nekdanji tekmovalec, zdaj pa prvi operativec slovenskega biatlona Janez Ožbolt je za STA potrdil, da se v takšnih razmerah danes ne bi dalo tekmovati: »Odločitev je pravilna. Veter je tako močan in spremenljiv, da razmere niso regularne. Za jutri je vremenska napoved bolj ugodna, zato je prav, da so tekmo preložili.«

Temperature so se v Južni Koreji zdaj dvignile blizu ledišča, kar gre na roko tudi prvemu slovenskemu adutu Jakovu Faku, ki je imel z mrazom v teh dneh kar nekaj težav. Razmere na tekmovališču so bile sicer danes res slabe, čemur pritrjuje tudi podatek, da organizatorji sploh niso odprli tiskovnega središča ob biatlonskem stadionu.