17-letnica olimpijska prvakinja v snežnem žlebu (VIDEO)

Ameriška deskarka Chloe Kim je za svojo najboljšo finalno vožnjo osvojila skorajda popoln izkupiček.

Objavljeno
13. februar 2018 07.09
OLYMPICS-2018-SNO-HP-W/
L. Z., J. M., STA
L. Z., J. M., STA
Sedemnajstletna ameriška deskarka Chloe Kim je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojila zlato kolajno v snežnem žlebu. Srebra se je veselila Kitajka Jiayu Liu, brona pa Američanka Arielle Gold. Slovenska deskarka Kaja Verdnik je svoje prve olimpijske igre pričakovano končala v ponedeljkovih kvalifikacijah snežnega žleba. Zasedla je 21. mesto.

Kimova je za svojo najboljšo finalno vožnjo osvojila skorajda popoln izkupiček. Slavila je z dosežkom 98,25 točke, rezultatom, ki ga je prejela v zadnji, tretji vožnji, ko je že vedela, da jih nihče več ne more vzeti zlate medalje. Liujeva je bila druga z 89,75, Goldova pa tretja s 85,75 točke.

Po zmagi je mlada Američanka s koreninami iz Južne Koreje dejala, da medaljo posveča svoji babici, saj je izvedela, da jo je spodbujala s tribune skupaj s celotno družino. Kljub naslovu olimpijske prvakinje pa je v svojem nastopu še našla pomanjkljivosti: »Tretjo vožnjo bi lahko odpeljala še malce boljše, malo sem stroga do sebe.«

Na četrtem mestu je končala še ena Američanka Kelly Clark, ki je brez odličja ostala v tretji vožnji, ko je je z odra za zmagovalke potisnila rojakinja Goldova.

Štiriintridesetletna Clarkova je sicer na zimskih olimpijskih igrah osvojila tri medalje v snežnem žlebu. Zlata je bila leta 2002 v Salt Lake Cityju, leta 2010 v Vancouvru in leta 2014 v Sočiju je bila bronasta.

Deskanje prostega sloga, snežni žleb, ženske:

ZLATO: Chloe Kim (ZDA)
SREBRO: Jiayu Liu (Kit)
BRON: Arielle Gold (ZDA)