Cas uvedel dopinško preiskavo proti ruskemu igralcu kerlinga

Aleksander Krušelnicki je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil bronasto kolajno v tekmovanju mešanih ekip.

Objavljeno
19. februar 2018 09.22
OLYMPICS-2018/DOPING-CURLING
A. V., STA
A. V., STA
Pjongčang - Mednarodno športno razsodišče (Cas) je danes sporočilo, da je uvedlo preiskavo proti ruskemu igralcu kerlinga Aleksandru Krušelnickemu, ki je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil bronasto kolajno v tekmovanju mešanih ekip. Pozitiven naj bi bil na meldonij, ki je na seznamu prepovedanih poživil od 1. januarja.

Nov dopinški škandal bi bil zelo neroden za Rusijo, ki jo je doletela prepoved nastopa na olimpijskih igrah zaradi razkritja široko razvejanega sistema dopinga v tamkajšnjem športu. Na olimpijske igre v Južno Korejo je smela poslati le 168 čistih športnikov, pa še ti morajo nastopati kot nevtralni olimpijski športniki iz Rusije, vsi nacionalni simboli pa so prepovedani.

V času iger posebna komisija spremlja, ali Rusi spoštujejo stroga pravila obnašanja. V soboto bo nato izvršni odbor Moka na njeno priporočilo odločal, ali naj odpravi suspenz nacionalnega ruskega olimpijskega komiteja ter ruskim športnikom dovoli, da na zaključni slovesnosti 25. februarja nastopijo pod nacionalno zastavo.

»Obstaja cela vrsta pogojev, preden bodo rekli da,« je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes povedal Adams. Eden od teh je, da spoštujejo protidopinška pravila, v nasprotnem primeru po njegovih besedah sledijo posledice. »Bilo bi veliko razočaranje, če bo primer potrjen,« je poudaril.