Francoza zaradi grdega obnašanja poslali domov

Objavljeno
19. februar 2018 08.22
Pyeongchang Olympics Alpine Skiing
A. V.
A. V.
Pjongčang - Francoski alpski smučar Mathieu Faivre je moral zaradi neprimernih komentarjev, ki jih je dal novinarjem po nedeljski tekmi v veleslalomu na olimpijskih igrah, spakirati kovčke. »Mathieu se bo iz disciplinskih razlogov vrnil domov,« je danes povedal direktor francoske moške smučarske reprezentance David Chastan.

Chastan je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da Faivrejeve pripombe po tekmi niso bile v ekipnem duhu, in da ne bo nastopil na sobotni ekipni tekmi.

Faivre je na lanskem svetovnem prvenstvu v St Moritzu zmagal v ekipni tekmi, skupaj s Alexisom Pinturaultom, ki je na igrah osvojil že dve medalji.

Nedeljski veleslalom pa je 26-letni Francoz, ki je v zvezi z ameriško smučarko Mikaelo Shiffrin, končal na sedmem mestu. Zmagal je Avstrijec Marcel Hirscher, med prvo sedmerico pa so bili štirje Francozi. Najvišje uvrščeni med njimi je bil Pinturault na tretjem mestu, Thomas Fanara je bil peti, Victor Muffat-Jeandet pa šesti.

Ko so ga novinarji vprašali, kaj si misli o dobrem rezultatu francoske ekipe, pa je Faivre izstrelil, da ga ekipa sploh ne zanima. »Tu sem, da tekmujem le zase. Ne pričakujte čudežev - moje najboljše mesto v svetovnem pokalu je osmo,« je dejal.

Faivre, ki se je pozneje opravičil na družbenih omrežjih, je pojasnil, da je bil razočaran nad svojim rezultatom. »Čutil sem, da v drugi vožnji dobro smučam, a ko sem videl, kje sem končal, je bilo kot bi dobil udarec v obraz,« je dejal.