Hirscher bo izpustil ekipno tekmo

»V čast bi mi bilo zastopati barve Avstrije na ekipni tekmi v Pjongčangu, a je zame nastop v tem terminu nemogoč.«

Objavljeno
07. februar 2018 15.22
ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-PRESSER-AUT
J. P.
J. P.

Pjongčang - Krstna izvedba ekipne tekme v alpskem smučanju na olimpijskih igrah v Pjongčangu bo, to je jasno že danes, nekoliko okrnjena, udeležbo na njej je namreč odpovedal avstrijski zvezdnik Marcel Hirscher, šestkratni zaporedni dobitnik velikega kristalnega globusa za zmago v sezoni svetovnega pokala. Po poročanju STA se je 28-letni specialist za tehnične discipline za takšen korak odločil, ker bi ekipna preizkušnja zmotila njegove priprave za nadaljevanje svetovnega pokala.

Ekipna tekma je že stalnica na svetovnih prvenstvih, v Južni Koreji pa bo dočakala še olimpijski prvenec. Na sporedu bo tik pred koncem iger, 24. februarja, medtem ko se bo sezona svetovnega pokala s tradicionalnim Pokalom Vitranc nadaljevala že v prvih dneh marca. Hirscher je danes razkril, da se bo z 90-odstotno verjetnostjo udeležil superveleslalomske in kombinacijske preizkušnje v Pjongčangu, stoodstotno pa bo nastopil v obeh tehničnih disciplinah, nato se bo - po lastnih besedah - vrnil v Evropo.

»V čast bi mi bilo zastopati barve Avstrije na ekipni tekmi, a je zame nastop v tem terminu nemogoč. Če bi se odločil zanj, bi bil šele štiri dni pozneje nazaj v Evropi in mi ne bi ostalo časa za pripravo za veleslalom v Kranjski Gori, niti za regeneracijo in privajanje na evropski čas. Rad bi nastopil na ekipni preizkušnji, a si kot profesionalec tega enostavno ne morem privoščiti. Urnik je izjemno natrpan, žal leto nima več kot 365 dni,« je še pristavil zmagovalec 55 tekem svetovnega pokala.