Namesto slalomistk na progi – Tina Maze na ekranu (FOTO)

Tomaž Čižman, ogrevanje Ane Bucik in Mete Hrovat ter severnokorejski navijači skozi objektiv Mateja Družnika.

Objavljeno
14. februar 2018 07.17
ZOI
J. P., foto Matej Družnik
J. P., foto Matej Družnik

Pjongčang – Veter niti danes ni prizanesel prirediteljem zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu in je slalomistke s proge Rainbow 1 pregnal nazaj v hotele, gledalci pa so se v ciljnem izteku zabavali po svoje. Najbolj uglašena je bila skupina Severnih Korejcev, ki je, naučeno in sinhrono, mahala z zastavicami, med tistimi, ki so bili tam po službeni dolžnosti, pa je bil tudi Tomaž Čižman, udeleženec iger leta 1988 v Calgaryju in dobitnik superveleslalomskega brona na svetovnem prvenstvu leto pozneje.

Čižman je zdaj namreč delegat Mednarodne smučarske zveze (FIS) na vseh ženskih preizkušnjah, tudi v Pjongčangu. Južni Korejci so sicer med čakanjem na start ženskega slaloma, ki ga po številnih preložitvah zaradi vetra naposled niti ni bilo (tekmo bodo poskušali izpeljati v petek, če se bo ozračje količkaj umirilo), na velikem zaslonu predvajali posnetke smučarskih vrhuncev s prejšnjih zimskih olimpijskih iger izpred štirih let v Sočiju, med glavnimi zvezdami je bila tudi novopečena mamica Tina Maze.

Nekaj odličnih motivov z današnjega odpadlega ženskega slaloma je z objektivom ujel tudi Delov urednik fotografije Matej Družnik.