Olimpijski drobiž: drugi primer dopinga pri ruskih športnikih

Za Lindsey Vonn se ni izšlo po načrtih. Proga za smučarski kros naj bi bila prenevarna. 

Objavljeno
23. februar 2018 12.58
Pyeongchang Olympics Bobsled
J. M.
J. M.

Pjongčang - Ruska tekmovalka v bobu Nadežda Sergejeva je bila pozitivna na dopinškem testu. Po poročanju ruskih državnih medijev je test vseboval sledi zdravila za srce, ki je na seznamu prepovedanih substanc. Po igralcu kerlinga Aleksandru Krušelnickemu, ki je zaradi tega izgubil bron v paru s soprogo Anastazijo Brizgalovo, je to že drugi primer dopinga pri športnikih, ki ravno zaradi tega nastopajo pod olimpijsko zastavo. 

Ne ve se še, kje bosta Norvežana prejela bron

Bron v tekmi mešanih parov v kerlingu, ki sta ga naknadno osvojila predstavnika Norveške Magnus Neddregotten in Kristin Skaslien, bo podeljen na teh igrah. ni pa še odločeno, ali bo podeljen v dvorani za kerling, na trgu kjer potekajo podelitve, ali pa celo na zaključni slovesnosti. To bi bil prvi primer naknadne podelitve kolajne že na igrah, saj večinoma po dopinških škandalih tisti, ki nakdadno osvojijo kolajne, te tudi dobijo kasneje. 

Lindsey Vonn si je želela več

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn na igrah ni uspela osvojiti tako želenega novega zlata. Priložnosti za to verjetno ne bo več, saj pravi, da so to njene zadnje olimpijske igre. Vonnova je do sedaj nastopila na štirih zimskih olimpijadah, ima pa zlato in bron iz Vancouvra ter bron iz Pjongčanga. Nagaja ji predvsem poškodovano koleno, ki je bilo tudi razlog, da je pred štirimi leti v Sočiju ni bilo. Vseeno pa bo vztrajala še naslednjo sezono, saj želi prehiteti Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu. Trenutno jih ima 81, legendarni Šved pa 86. 

Proga za smučarski kros poskrbela za kar nekaj poškodb

Tekmovalci v smučarskem krosu so kritizirali progo v Pjongčangu, saj naj bi bila prenevarna. Kar nekaj športnikov je na tekmovanjih namreč padlo in se tudi poškodovalo. Najhuje jo je skupil Kanadčan Christopher Del Bosco, ki je utrpel zlom medenice ter štirih reber in poškodbe pljuč. Hujše padce so utrpeli še Kanadčanka India Sherrett, Francoz Terence Tchiknavorian, Avstrijec Christoph Wahrstötter in njegov rojak Markus Schairer.