Olimpijski drobiž: dva športnika zbolela za norovirusom, Filipinec po upokojitvi vseeno nastopil na igrah

Predstavnika Švice sta zbolela za norovirusom. Upokojeni umetnostni drsalec Martinez je vendarle nastopil na igrah.  

Objavljeno
16. februar 2018 12.27
OLYMPICS-2018-FIGS-M/
J. M.
J. M.

Pjongčang - Norovirus oziroma trebšna gripa je terjala tudi prvi žrtvi med športniki. Zbolela sta dva predstavnika Švice. Za katera športnika gre, niso povedali, so pa sporočili, da nista v olimpijski vasi in so ju takoj, ko so opazili bolezenske znake, izolirali. Švicarski olimpijski komite je za javnost, po poročanju STA, izjavil: »Športnika, ki sta zbolela, so oskrbeli švicarski zdravniki in več ne kažeta simptomov okužbe.« Do sedaj je v Pjongčangu za tem zbolelo že dvesto ljudi, večinoma so bili med njimi predstavniki varnostnega osebja. Pred današnjim slalomskim nastopom je bruhala tudi ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, vendar o tem, ali je staknila norovirus, ne poročajo.

Kljub temu, da se je upokojil pred tremi tedni, pa je Filipinec Michael Christian Martinez nastopil na igrah. Umetnostni drsalec je po kratkem programu na zadnjem mestu, vendar je s svojim nastopom zadovoljen. Leta 2014 v Sočiju je postal prvi filipinski športnik, ki je nastopil na zimskih olimpijskih igrah. Novico o uvrstitvi na OI je izvedel dva tedna in pol po upokojitvi, saj se ni izkazal na kvalifikacijskem nastopu v Nemčiji.

Mikaela Shiffrin medalje pospravlja kar v nogavice

Ameriška smučarska zvezdnica je dejala, da je medalje s svetovnih prvenstev obesila na steno, ker je tam še bil prostor. Olimpijsko zlato iz Sočija pa je pospravila v nogavico: »Slišala sem, da je to primerno mesto za medalje. Kje natančno medalja je, pa ne bom izdala.« Sedaj bo morala najti mesto tudi za veleslalomsko zlato iz Pjongčanga.