Olimpijski drobiž: Severna Koreja iz Pjongčanga brez kolajne

Lare Gut ne bo na kombinacijski tekmi, Lindsey Vonn pa pravi, da bi bil njen nastop čez štiri leta čudež.

Objavljeno
21. februar 2018 13.21
OLYMPICS-2018-STSK-M-500/Q
J, M.
J, M.

Pjongčang - Kot zadnji severnokorejski predstavnik, ki ni mogel poseči v boj za kolajne, je nastopil hitrostni drsalec Džong Kvang-bom. Obstal je pred vrati četrtfinala petstometrske razdalje. Severna Koreja je imela na teh igrah 22 predstavnikov. Poleg 12 hokejistk v združeni ekipi obeh Korej, ki so končale kot osme, sta se najbolj izkazala umetnostna drsalca Rjom Te-ok in Kim Ju-Sik, ki sta bila trinajsta. Obenem sta bila tudi edina predstavnika te države, ki sta se na igre kvalificirala po športni plati. Severna Koreja tako ostaja pri po enem srebru in bronu. 

Lara Gut odpovedala nastop v kombinaciji

Ob odstopu na današnjem smuku je švicarska smučarka Lara Gut začutila bolečine v levem kolenu. Iz vodstva reprezentance so sporočili, da na jutrišnji kombinaciji tako ne bo nastopila. Dodali so še, da se je poškodovala med drugim skokom in da ni nič hujšega. Gre zgolj za preventivo, da bo Gutova lahko nemoteno končala sezono svetovnega pokala. To pomeni, da bo igre zapustila brez osvojenega odličja.

Vonnovi telo ne bo dovolilo nastopa na naslednjih igrah

Po osvojitvi brona na današnjem smuku je ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn ponovno nakazala, da se njena kariera bliža koncu. O možnosti nastopa na igrah v Pekingu čez štiri leta namreč meni, da bi bil to medicinski čudež. Tridesetletnica, ki se je že petič udeležila zimskih OI, bo svoj zadnji olimpijski nastop verjetno vknjižila na jutrišnji kombinaciji, saj je razkrila, da je bil to njen zadnji olimpijski smuk: »Želim si, da bi lahko nadaljevala. Zelo se zabavam v tem, kar delam, ampak moje telo preprosto ne bo več zdržalo še štiri leta. Želim si še naprej tekmovati, želim si, da me telo ne bi tako bolelo, kot me.« Z današnjim bronom je postala najstarejša olimpijka s kolajno v alpskem smučanju, lovi pa tudi rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Do legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki jsi je konkurenco pokoril 86-krat, ji jih manjka še pet. Prav zato potrjuje, da ta sezona vendarle še ne bo njena zadnja in da jo bo na belih strminah moč videti tudi v prihodnji zimi.