Prireditelji obupavajo: veter odpihnil še ženski slalom

Sprva so štart zamaknili za eno uro in nato še za 30 minut, a se ozračje ni umirilo. Slalom prestavljen na petek.

Objavljeno
14. februar 2018 06.21
ZOI
J. P.
J. P.

Pjongčang - Vreme še naprej meša štrene prirediteljem smučarskega dela tekmovanj na zimskih oimpijskih igrah v Južni Koreji. Potem ko so doslej pod streho spravili zgolj moško alpsko kombinacijo, v kateri se je včeraj z zlatom okitil avstrijski as Marcel Hirscher, zaradi premočnega in spremenljivega vetra pa so morali na jutrišnji »super četrtek« prestaviti tako moški smuk kot ženski veleslalom, je ni nič bolje odnesel ženski slalom, ki je bil predviden za danes ponoči oziroma zjutraj.

Tekmovalke bi se morale na prvo progo pognati od 2.15 naprej (finale naj bi bil na sporedu ob 5.45), a se niso, tudi tokrat so jih na štartnem prostoru proge Rainbow 1 v Jongpjongu zadržali premočni sunki vetra, zaradi katerega se samodejno zaustavi tudi gondola, ki smučarje in preostalo osebje prepelje na vrh strmine. Slalom so tako prireditelji po nekaj prestavljanjih (sprva za eno uro in nato še za 30 minut, a se ozračje ni umirilo) v izogib varnostnim tveganjem za danes odpovedali, izpeljati pa ga bodo skušali v petek ponoči oziroma zjutraj.

Prvi del bo, če bo vreme dopuščalo, na sporedu ob 2. uri, finale pa ob 6.45. Prav tako je za pojutrišnjem - med obema slalomskima nastopoma - predviden moški superveleslalom v Jongsongu z začetkom ob 3. uri. Urnik bo torej skrajno natrpan, če se veter ne bo umiril, pa bi prirediteljem lahko celo zmanjkalo rezervnih terminov. Ženski slalom bi morala danes sicer odpreti Slovakinja Petra Vlhova, prva favoritinja, Američanka Mikaela Shiffrin, bi se na progo pognala kot tretja, Slovenija pa bi imela v ognju tri orožja: Ano Bucik (s številko 21), Marušo Ferk (24) in Meto Hrovat (37).