Za Rebensburgovo bodo igre v Pjongčangu zadnje

Nemška smučarka Viktoria Rebensburg je dejala, da je v Pekingu čez štiri leta ne bo.

Objavljeno
12. februar 2018 11.19
SKI-ALPINE-WC-WOMEN-GIANT-SLALOM
J. M.
J. M.
Pjongčang – Nemška smučarska zvezdnica Viktoria Rebensburg je dejala, da bo v Južni Koreji zadnjič nastopala na olimpijskih igrah. Peking 2022 se ji namreč zdi predaleč. »Ne vidim se, da bi čez štiri leta še smučala,« je po poročanju STA dejala veleslalomska olimpijska prvakinja iz Vancouvra leta 2010, na teh igrah pa bo v omenjeni disciplini branila bron iz Sočija izpred štirih let.

Rebensburgova sicer datuma konca svoje kariere še ni določila: »Ne razmišljam o ničemer, v tem trenutku še zelo uživam.« Danes ponoči po slovenskem času bi morala nastopiti na veleslalomski tekmi, vendar so jo morali organizatorji preložiti na četrtek, saj jim je ponagajal močan veter.

Nemka bo torej čez tri dni ena izmed glavnih favoritinj za naskok na olimpijski veleslalomski prestol, njeni največji tekmici pa bosta verjetno Američanka Mikaela Shiffrin in Francozinja Tessa Worley. Na sedmih veleslalomskih tekmah letošnje sezone je bila dobitnica dveh malih veleslalomskih kristalnih globusov petkrat na odru za zmagovalke. Slavila je trikrat, osvojila pa še dve drugi mesti.