Nemški nordijski kombinatorci zaokrožili zlati trojček

Po zmagah Erica Frenzla in Johannesa Rydzeka na posamičnih tekmah danes do zmage tudi nemška štafeta.

Objavljeno
22. februar 2018 14.12
OLYMPICS-2018-NORS-M-TEAM/
J. M.
J. M.

Pjongčang - Nemški nordijski kombinatorci so zlatu na lanskem svetovnem prvenstvu dodali še naslov olimpijskih zmagovalcev v Pjongčangu. Na današnji ekipni tekmi so si Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel in Johannes Rydzek pokorili vso konkurenco. Po skokih na veliki napravi so nemški kombinatorci zaostajali le za Avstrijci, nato pa bili v 4 x 5 kilometrih teka premočni za vse ostale reprezentance.

Nemci razred zase v teku

Do drugega mesta so se na koncu dokopali Norvežani, Avstrijci pa so se po vodstvu po skokih na koncu morali zadovoljiti z bronom. Nemška reprezentanca je bila v teku razred zase, saj je Norveško pustila za kar 52 sekund zadaj, še 15 sekund več pa so zaostali avstrijski kombinatorci.

Brez Slovencev

Nemci so tako pobrali vse tri zlate kolajne v nordijski kombinaciji na igrah. Na tekmi na mali skakalnici je bil najprepričljivejši Eric Frenzel, na veliki pa Johannes Rydzek. To je tudi prvo nemško ekipno zmagoslavje po letu 1988. Slovenija je imela na teh igrah zgolj dva predstavnika, Vida Vrhovnika in Marjana Jelenka, tako da na ekipni tekmi ni nastopila.

Zlato se jim je prikazovalo

»Ni bilo enostavno pripraviti fantov na tekmovanje in izbrati ekipe za zadnjo tekmo. A po uspešnih nastopih na uvodnih dveh preizkušnjah in dobrih skokih v poskusni seriji se nam je zlato že kar nekako prikazovalo v glavah. Ni tako enostavno v takšnem položaju ostati miren in se osredotočiti na svojo nalogo. Vesel sem, da se je fantom posrečilo,« je, po poročanju STA, po novem zmagoslavju dejal trener nemških kombinatorcev Hermann Weinbuch.

IZIDI EKIPNE TEKME

1. Nemčija (Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel, Johannes Rydzek) 46:09,8

2. Norveška (Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak) + 52,7

3. Avstrija (Wilhelm Denifl, Lukas Klapfer, Bernhard Gruber, Mario Seidl) 1:07,8

4. Japonska 2:08,8
5. Francija 2:27,2
6. Finska 2:30,7
7. Češka 3:57,3
8. Italija 5:04,3
9. Poljska 5:15,0
10. ZDA 5:16,7