Pjongčang: Alina Zagitova očarala gledalce in sodnike

Ruska umetnostna drsalka Alina Zagitova je kljub zgolj 15 letom osvojila zlato kolajno na OI.

Objavljeno
23. februar 2018 08.44
OLYMPICS-2018-FIGS-W/FREE
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Pjongčang - Komaj 15-letna ruska umetnostna drsalka Alina Zagitova (239,57 točke) je osvojila zlato kolajno na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Odličje srebrnega leska je osvojila njena tri leta starejša rojakinja Jevgenija Medvedeva (238,26), bronastega pa Kanadčanka Kaetlyn Osmond (231,02).

Zagitova je vodila že po kratkem programu, na današnjem prostem pa je očarala gledalce in sodnike s svojo igrivostjo, šarmom in eleganco, z naravnost popolno predstavo je osvojila že drugo letošnjo zlato kolajno, pred tem je bila zlata tudi na evropskem prvenstvu v Moskvi.

Po tekmi je priznala, da je občutila velik pritisk tako nase kot na Medvedjevo. »Vsi navijači od nas, športnikov iz Rusije, pričakujejo, da bomo čisto na vrhu«, je dodala in priznala, da je bila zelo nervozna. V svojem nastopu je dve minuti izvajala le piruete, šele v drugem delu je začela nizati skoke. Več sto ruskih navijačev je glasno navijalo in mahalo z zastavami.

»Nisem še povsem dojela, da sem zmagala. Mislim, da potrebujem nekaj časa, predem bom razumela, da sem osvojila zlato olimpijsko medaljo,« še dodaja ruska najstnica. 

Umetnostno drsanje, ženske:

ZLATO: Alina Zagitova (Roš)
SREBRO: Jevgenija Medvedeva (Roš)
BRON: Kaetlyn Osmond (Kanada)

Kelsey Serwa najboljša v smučarskem krosu

Osemindvajsetletna kanadska smučarka prostega sloga Kelsey Serwa je nova olimpijska prvakinja v smučarskem krosu. Na današnji tekmi v Phoenix Parku v Pjongčangu je srebrno kolajno osvojila njena rojakinja Brittany Phelan, bronasto pa Švicarka Fanny Smith. Slovenija v tej disciplini ni imela svoje predstavnice.

Serwa je osvojila svojo drugo olimpijsko kolajno. Pred štirimi leti je v ruskem Sočiju v tej atraktivni športni disciplini zasedla druga, pred njo se je tedaj uvrstila njena rojakinja Marielle Thompson. V današnjem velikem finalu je nehvaležno četrto mesto osvojila Švedinja Sandra Naeslund.

Smučanje prostega sloga, kros, ženske:

ZLATO: Kelsey Serwa (Kanada)
SREBRO: Brittany Phelan (Kanada)
BRON: Fanny Smith (Švica)