Sirše po dveh vožnjah na zadnjem mestu

Edini slovenski predstavnik v sankanju Tilen Sirše trenutno krepko zaostaja za najboljšimi.

Objavljeno
10. februar 2018 17.35
LUGE-OLY-2018-PYEONGCHANG
N. Gr., J. M.
N. Gr., J. M.
Pjongčang - Začela so se tudi tekmovanja v sankanju. Po prvi vožnji olimpijske preizkušnje najbolje kaže avstrijskemu sankaču Davidu Gleischerju, ki je zmogel čas 47,652 sekunde. Za 22 tisočink sekunde je ugnal dvakratnega olimpijskega zmagovalca, Nemca Felixa Locha, tretje mesto pa zaseda še en nemški predstavnik Johannes Ludwig, ki je za vodilnim zaostajal nekaj več kot desetinko sekunde.

Po poročanju tiskovne agencije APA je 23-letni debitant na igrah s Tirolske s tem časom postavil rekord proge in tudi svoj osebni rekord. Nekoliko pa je razočaral svetovni prvak Wolfgang Kindl, ki je na 11. mesti zaostajal že več kot tri desetinke sekunde.

Dvakratni olimpijski prvak Felix Loch je vodstvo prevzel po prvi polovici preizkušnje s časom 47,625 sekund. Drugi je Chris Mazdzer iz ZDA z 0,092 sekunde zaostanka, tretji pa je ruski predstavnik Roman Repilov, ki za vodilnim zaostaja za 0,115 sekunde. Gleirscher je v drugi vožnji z 0,210 sekunde zaostanka padel na sedmo mesto.

Tilen Sirše je med 40 tekmovalci po prvi vožnji zasedal 34. mesto, za Gleischerjem je zaostajal za več kot dve sekundi, v drugi vožnji pa je zdrsnil prav na zadnje mesto. Odličja bodo podelili jutri, ko bosta ob 10.50 po lokalnem času na sporedu še tretja in četrta vožnja.