Slovenski skakalci se po prvih treningih še lovijo

Najdaljši v prvih treh poskusih v Pjongčangu je bil Tilen Bartol, Peter Prevc še ni dočakal pravega skoka.

Objavljeno
07. februar 2018 11.00
OLYMPICS-2018-SKIJ-M-NH/TR
J. M.
J. M.

Pjongčang – Za smučarskimi skakalci so prvi treningi na srednji olimpijski napravi v Pjongčangu. Najdlje so skakali Poljaki, slovenski orli pa se za zdaj še niso prebili v ospredje. Edini, ki se mu je v treh skokih za trening uspelo uvrstiti med deseterico, je bil Tilen Bartol, ki je bil s skokom, dolgim 103 metre, v tretjem poskusu šesti. Tudi Anžetu Semeniču in Timiju Zajcu se je posrečilo preskočiti stometrsko znamko na vsaj enem treningu, medtem ko Jernej Damjan in Peter Prevc prave občutke še iščeta.

Nezadovoljen nad svojo formo je najstarejši od bratov Prevc, po poročanju STA, po treningu povedal: »Če pogledamo metre s treninga, bom imel očitno čas, da si pogledam slovesno odprtje. Če bi bilo vse normalno, bi moral pred tekmo počivati. Prvi skok je bil slab, druga dva še slabša. S skoki že tam od Oberstdorfa nisem zadovoljen, pa čeprav sem bil v Zakopanah na stopničkah.« Trener Goran Janus pa poudarja, da imajo fantje še rezerve, o tem, kdo bo nastopil v jutrišnjih kvalifikacijah, pa je dejal: »Pred seboj imamo še skoke za trening, po zadnjem bom o tem lahko govoril. Dotlej pa sem povedal vse.«

Na treningih so se sicer najbolje odrezali poljski skakalci, predvsem Dawid Kubacki in branilec olimpijskega zlata Kamil Stoch.