Mlajši del reprezentance pogumno na svoje prve OI

Smučarski skakalki Ema Klinec in Nika Križnar se, po uspehu na mladinskem SP, že veselita nastopov v Koreji.

Objavljeno
09. februar 2018 10.40
vidic smučarske skakalke
J. M.
J. M.

Pjongčang - Skakalke bodo imele na olimpijskih igrah zgolj eno tekmo. Kljub temu, da so v svetovnem pokalu ekipne tekme že preizkusili, pa jih v koledarju tekmovanj na OI še ni. Vseeno pa bo Slovenija imela lepe možnosti za dobro uvrstitev, sploh če gre soditi po nedavnih uspehih na mladinskem svetovnem prvenstvu. Nika Križnar in Ema Klinec sta tam osvojili zlato in srebro, za obe pa bo to prvi olimpijski nastop. Poleg njiju bosta na ponedeljkovi tekmi nastopili še Urša Bogataj in Špela Rogelj, ki ima edina že izkušnje iz Sočija.

19-letna Klinčeva je o občutkih pred debijem na OI povedala sledeče: »To je smetana na vrhu torte. Korake v članski konkurenci delam že dolgo, sliši se morda smešno, ampak tu sem že sedem let. Lepšega si ne morem želeti, začela bom z olimpijskimi igrami in sem zelo ponosna nase.« Še leto dni mlajša reprezentančna kolegica Križnarjeva pa OI vidi kot enega vrhuncev svoje kariere, poroča STA: »Olimpijske igre so zanesljivo vrhunec. Cilj se mi je izpolnil že s tem, da sem se sploh uvrstila nanje. Doma sem kar zavriskala, ko sem to zvedela. Vzdušje tu pa je res super.«

Skakalke bodo torej samo v ponedeljek nastopale v Pjongčangu, pred tekmo pa jih, po prvih včerajšnjih, treningi čakajo še v nedeljo.