Za konec bo slovensko zastavo vihtel Filip Flisar

O tem niti ni bilo dvoma, saj bo kot edini iz slovenske odprave prizorišče zapustil šele v ponedeljek popoldne.

Objavljeno
22. februar 2018 11.41
ZOI
J. P.
J. P.

Pjongčang - V slovenski odpravi na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, ki se bodo končale v nedeljo, so izbrali zastavonošo na slavnostnem zaključku tekmovanja v Južni Koreji. Kot je v imenu Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) danes razkril Brane Dmitrovič, bo ta čast pripadla smučarskemu krosistu Filipu Flisarju, ki je na tokratne igre prispel z visokimi ambicijami, ki so segale vse do zmagovalnega odra, a je še tretjič zapovrstjo končal v malem finalu in zasedel končno sedmo mesto.

Edini s poznejšim letom

Kot so še sporočili iz OKS, bodo še preostali športnice in športniki iz slovenske olimpijske reprezentance prizorišče zapustili v ponedeljek, 26. februarja, v zgodnjih jutranjih urah, kar pomeni, da se slavnostnega zaključka v Pjongčangu (v nedeljo zvečer ob 20. uri po lokalnem času) ne bodo mogli udeležiti. Flisar je edini, ki ima povratni let šele v ponedeljkovih popoldanskih urah, zato dileme o zastavonoši tokrat ni bilo.

Kolobocije pred odprtjem

Spomnimo: o tem, kdo bo vihtel slovensko zastavo na gala odprtju iger, je bilo prelitega ogromno črnila, saj je OKS sam izbral tri kandidate, med njimi pozneje srebrnega biatlonca Jakova Faka, ki pa se je iz igre umaknil zaradi žolčnega odziva dela javnosti, vloga zastavonoše je tako pripadla smučarski tekačici Vesni Fabjan, ki je za nekaj glasov premagala hokejskega risa Mitjo Robarja.