Jakov Fak: Nisem želel zapraviti svojega talenta

Nosilec srebrne biatlonske medalje je za hrvaške medije dejal, da je bila sprememba državljanstva pravilna odločitev.

Objavljeno
20. februar 2018 10.57
ZOI
J. M.
J. M.
Pjongčang - Slovenski olimpijski biatlonski junak Jakov Fak, ki je v individualni preizkušnji osvojil srebro, je po zadnji posamični preizkušnji na igrah spregovoril za hrvaške medije. Povedal je, da je bila odločitev za spremembo državljanstva pravilna in da svojega talenta ni želel potrošiti za Hrvaško.

STA poroča, da je na vprašanje hrvaške javne radiotelevizije o tem, zakaj se je odločil za zamenjavo državljanstva, dejal: »Po športni plati je bila odločitev o prestopu v Slovenijo pravilna. Biatlon je na Hrvaškem obroben šport, ki takrat ni imel perspektive, ker Hrvatov ne zanima. Zaradi nekaj nespodobnih ljudi, ki so brez ambicij in vizije, s tem mislim na ljudi, ki so takrat zvezo vodili, nisem želel zapraviti svojega talenta.«

30-letnik iz Mrkopalja je odločitev, ki jo je sprejel pred osmimi leti, označil za pravilno tudi, ker je v tem času dokazal, da res sodi v sam svetovni biatlonski vrh. Hrvaški portal tportal.hr ob tem dodaja, da bodo na Hrvaškem verjetno ob tem nekateri posamezniki zardeli od sramu.