Klemen Bauer: Treba je spoštovati Jakovovo odločitev

Potem ko je Bauer včeraj izrazil razočaranje nad Fakom, sta biatlonca z odzivi prek družbenih omrežij razjasnila situacijo.

Objavljeno
24. februar 2018 10.51
ZOI
J. M.
J. M.
Pjongčang - Slovenska moška štafeta je na včerajšnji štafetni preizkušnji zasedla deseto mesto. Nekaj prahu je dvignila odločitev Jakova Faka, ki je zaradi utrujenosti odpovedal svoj nastop. V slovenski četverici ga je tako zamenjal Lenart Oblak, ob njem pa so nastopili še Mitja Drinovec, Miha Dovžan in Klemen Bauer. Slednji je po tekmi dejal, da je razočaran nad odločitvijo reprezentančnega kolega, danes pa so na dan prišle nove podrobnostil.

Po tekmi se je tudi Fak, ki je na facebooku pojasnil situacijo: »Danes na tekmi žal nisem nastopil, po 20 dneh na mrazu in nizkih temperatur, po vseh treningih in tekmah tukaj na olimpijskih igrah v Pjongčangu čutim, da telo ni dobro odreagiralo in je preveč utrujeno, tako da danes ne bi mogel nastopiti po svojih pričakovanjih in na visokem nivoju, ki ga od sebe zahtevam. Po zdravstvenih težavah v zadnjih dveh letih moram biti bolj previden, da se spet ne pojavi bolezen, ki bi me oddaljila od tekmovanj.«Komentiral je še nastop Oblaka: »Glede na celotno situacijo mislim, da je najbolj prav, da je priložnost dobil Lenart, ki je tako kot jaz in ostali vložil veliko dela in časa v treninge. Tukaj je ves čas z nami, na svojih prvih olimpijskih igrah, do danes pa še ni nastopil in vem, da mu bo ta nastop ostal v posebnem spominu celo življenje. Odlično je nastopil, vesel sem, da mu je uspel takšen nastop. V težkih pogojih je imel najboljši strelski dosežek med vsemi reprezentancami v zadnji predaji, kapo dol!«

Tudi Bauer se je odzval na facebooku, kjer je napisal: »Žal smo na tekmi pogrešali Jakova Faka in njegove sposobnosti, kar me je ob novici precej razžalostilo, saj so se s tem naše možnosti za še boljšo uvrstitev zmanjšale. Po vsem kar je storil za slovenski biatlon in šport ter ob dejstvu, da je dejansko fizično izpraznjen (govorim iz prve roke), je potrebno njegovo odločitev sprejeti in spoštovati. Mimogrede, Jakov nas je danes prišel spodbujat ob progo.«Na videz zapletena situacija, ki to sploh ni bila, je tako dobila svoj epilog.