Olimpijski drobiž: Avstrijski skakalci razmišljajo o menjavi trenerja

Dave Ryding želi pisati zgodovino, Pahor se je srečal s predstavnikom Tonge.

Objavljeno
20. februar 2018 12.55
SKI-WORLD-FINLAND-MEN-SLALOM
J. M.
J. M.
Pjongčang - Avstrijski smučarski skakalci so prvič po olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju ostali brez odličja. V taboru reprezentance so začeli razmišljati tudi o menjavi trenerja. Heinzu Kuttinu se stolček že močno maje, sploh zaradi nesoglasij s skakalcema Gregorjem Schlierenzauerjem in Manuelom Fettnerjem. Avstrijci si čimprej želijo vrnitve na pota stare slave, saj jih prihodnje leto čaka svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v domačem Seefeldu.

Dave Ryding želi pisati zgodovino

Britanski alpski smučar Dave Ryding želi spisati zgodovino in v Pjongčangu Veliki Britaniji prismučati prvo olimpijsko kolajno v tem športu. Njegov uspeh bi bil še bolj zanimiv, saj je do 21. leta treniral na suhi podlagi. Britancem je sicer bron v slalomu priboril že Alain Baxter v Salt Lake Cityju leta 2002, a so mu jo zaradi jemanja nedovoljenih substanc potem odvzeli. Ryding priznava, da sta prva favorita četrtkovega slaloma Avstrijec Marcel Hirscher in Norvežan Henrik Kristoffersen, a vendar ne meče puške v koruzo: »Ne vidim več mej. Če lahko še napredujem, ni razloga, da se ne bi pomeril s takšnimi kot sta Hirscher in Kristoffersen. Ne dvomim, da se ju da ujeti.«

Taufatoufa na Instagramu s Pahorjem

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se v teh dneh mudi na obisku Južne Koreje. Srečal se je tudi s športnikom iz Tonge Pito Taufatoufo, kar je slednji objavil na svojem instagram profilu. Zraven je pripisal, da je gospod Pahor prizemljen in prijazen.