Olimpijski drobiž: »babica na ledu« še ne gre v pokoj, Hanyu sanja četvorni aksel

Prireditelji sporočajo, da so prodali preko milijon vstopnic, Lindsey Vonn pa se ne bo več ukvarjala z zlobnimi komentarji. 

Objavljeno
18. februar 2018 14.32
Pyeongchang Olympics Alpine Skiing Women
J. M.
J. M.
Pjongčang - Nemška hitrostna drsalka Claudia Pechstein bo čez štiri dni praznovala 46. rojstni dan, vendar pa pravi, da še ne razmišlja o športnem pokoju. Nosilka devetih olimpijskih kolajn sama sebe označuje za babico na ledu, pravi pa, da je hitrejša od marsikatere mlajše kolegice in se zato še ne namerava upokojiti. Njen trener Jan van Veen v šali pravi, da bo verjetno tekmovala kar do 60. leta. Petkratna olimpijska prvakinja je svojo prvo kolajno osvojila že leta 1992 v Albertvillu, v Pjongčangu pa je na petkilometrski razdalji končala kot osma. Nastopila bo tudi na ponedeljkovi ekipni tekmi.

Hanyu išče nove izzive

Japonski umetnostni drsalec Juzuru Hanju po tem, ko je po 66 letih postal prvi umetnostni drsalec, ki je ubranil olimpijski naslov, pravi, da ima pred seboj še nove izzive. Dejal je, da kljub uresničitvi sanj še nima namena opustiti drsanja. Njegov naslednji cilj je izvedba skoka četvorni aksel, ki ga do sedaj ni prikazal še noben tekmovalec. S to prvino se bo spoprijel takrat, ko bo dokončno pozdravil gleženj, saj nastopa s protibolečinskimi tabletami.

Prodanih že več kot milijon vstopnic

Organizatorji iger poročajo, da je število prodanih vstopnic že preseglo milijon. Približna številka naj bi se gibala med 1,07 in 1,17 milijona, z največjim obiskom pa je postreglo sobotno dogajanje, ko si je športne prireditve na igrah ogledalo 146 tisoč gledalcev. Prosti sedeži na tribunah so po besedah organizatorja posledica tega, da jih ne zasedejo predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) ali pa sponzorjev.

Negativni komentarji prizadeli Lindsey Vonn

Ameriško smučarsko zvezdnico so prizadeli očitki, da ni prava Američanka, saj nasprotuje predsedniku Donaldu Trumpu. Na Twitterju je objavila, da te teme ne bo več komentirala. Dejala je, da se bo osredotočila na preostale tekme in napad na smukaški olimpijski naslov.