Peking 2022 brez novih disciplin

Na zasedanju posebne komisije MOK so zavrnili možnost dodajanja novih disciplin v program zimskih OI leta 2022.

Objavljeno
07. februar 2018 12.51
Pyeongchang Olympics Curling
J. P.
J. P.

Pjongčang - Na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah čez štiri leta, ki bodo potekale na Kitajskem v Pekingu, ne bo v programu nobene nove športne discipline. STA poroča, da se je tako danes odločila posebna koordinacijska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) na prizorišču letošnjega vrhunca zimske sezone.

Podpredsednik MOK, Juan Antonio Samaranch ml., je pojasnil, da Peking ni pokazal zanimanja za to, da bi v program dodali kakšno novo disciplino. Olimpijski koledar trenutno vključuje petnajst panog. V Pjongčangu bodo lahko gledalci spremljali štiri nove discipline. Prvič se bodo predstavili deskarji na snegu in smučarji prostega sloga v akrobatskih skokih, hitrostni drsalci bodo tekmovali tudi na tekmah s skupinskim štartom, v kerlingu pa bodo na sporedu tudi boji mešanih ekip.

Zadnja nova panoga, ki so jo dodali olimpijskemu programu, je bilo hitrostno drsanje na kratke proge, ki je del OI od Albertvilla leta 1992, šest let pozneje pa se je kerling na igre vrnil, potem ko ga v programu ni bilo dolgih 74 let.