Srebrnega junaka razveselila potica

Slavje v Slovenski hiši: Jakovu Faku čestitala nekdanja športna asa Iztok Čop in Franci Petek (VIDEO in FOTO).

Objavljeno
16. februar 2018 16.02
ZOI
Siniša Uroševič, poročevalec
Siniša Uroševič, poročevalec

Pjongčang – V Slovenski hiši so se v prejšnjih dneh srečevali s prijatelji od vsepovsod, športniki in funkcionarji različnih držav, ponosno predstavljali tudi naše olimpijce. A še nikdar v njej ni bilo tako veselo kot v zadnjih dveh večerih, ki sta se raztegnila pozno v noč.

V prvem je biatlonski tabor proslavljal prvo slovensko kolajno na teh igrah, sinoči je bil po svečani razglasitvi sprejem za srebrnega junaka Jakova Faka. Po drugi olimpijski kolajni, prvi pri slovenski reprezentanci, ni skrival ponosa in sreče, na priložnostnem odru sta mu čestitala tudi asa iz slovenske športne preteklosti, veslač Iztok Čop in smučarski skakalec Franci Petek, Oba sta mu seveda prenesla najlepše želje tudi za nadaljevanje olimpijskih iger, v nedeljo je pred njim skupinski štart, disciplina najboljših 30 biatoncev na svetu, v kateri vedno rad nastopa.

Ob priložnostih, kot je bila včerajšnja, ponavadi sledi tudi slavje s torto, tokrat je to nadomestila izvirna orehova potica. »A ker sem doma z vasi, mi je potica bližje kot torta, zato sem je prav vesel,« je dejal in razmišljal tudi o spancu. Po tej sanjski četrtkovi predstavi namreč ni mogel zaspati. »Preveč se je nabralo čustev, razmišljal sem o marsičem, upam, da bo v prihajajoči noči drugače. Potrebujem počitek pred nedeljsko tekmo,« je dejal, ob našem vprašanju, kako je bilo s spancem po naslovih svetovnega prvaka, pa se je spomnil: »Takrat sem takoj po tekmi zbolel, zato sem tudi v hipu zaspal …«