Sum dopinga pri bronastem Rusu

Aleksander Krušelnicki, dobitnik olimpijskega brona pri mešanih ekipah v kerlingu, naj bi jemal meldonij.

Objavljeno
18. februar 2018 15.13
Russia Doping Rodchenkov
J. M.
J. M.
Pjongčang - Ekipa olimpijskih športnikov iz Rusije je zopet v središču pozornosti. Tiskovni ataše ekipe Konstantin Vibornov je potrdil, da je eden izmed ruskih tekmovalcev obtožen dopinga. Časnik Sport Express je poročal, da naj bi šlo za igralca kerlinga Aleksandra Krušelnickega, ki je skupaj z Anastazijo Brizgalovo osvojil bron v novi olimpijski disciplini - mešanih dvojicah. Ta naj bi jemal meldonij, a kot je ruski tiskovni agenciji (Tass) povedal šef ruske kerling zveze Dimitrij Sviščev, je tekmovalec kakršnakoli namigovanja o zlorabi te substance že zanikal.

Po poročilih je Vibornov o dokodku povedal sledeče: »Danes je naša delegacija dobila uradno sporočilo Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) o možni zlorabi dopinga. Imena športnika ne bomo razkrili, niti ne, s katerim športom se ukvarja, dokler ne bodo znani še rezultati testa B, ki ga bodo opravili v naslednjih 24 urah.«

Že sama domneva o tem, da se ponovno govori o uživanju prepovedanih substanc s strani športnika iz države, ki že tako ne sme nastopati pod svojo zastavo, pa ponovno meče negativno luč na ruski šport.