Gostinci potrebujejo čebulo, ne jabolka

Če znanja, ki ga pridobimo na usposabljanju, ne uporabimo v tednu dni, tri četrtine naučenega pozabimo.

Objavljeno
02. februar 2020 20.00
Posodobljeno
02. februar 2020 20.00
Glavni veščini, ki ju zaposleni potrebujejo, sta prilagodljivost in odpornost na spremembe. FOTO: Jure Eržen/Delo
V podjetjih na nekaj let, če ne še pogosteje, spreminjajo strategije dela, in šole s programi temu ne morejo slediti, pa naj si še tako želijo, je na konferenci o razvoju kadrov v gostinsko-turistični dejavnosti v Sloveniji izpostavila Tanja Angleitner Sagadin, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. »Izobraževalni sistem ni fleksibilen, naš program je star 13 let,« je poudarila.Šole si pomagajo tako, da ustanavljajo medpodjetniške izobraževalne centre (MIC), ki postajajo središče vseživljenjskega učenja in stičišče za povezovanje z gospodarstvom. Vključevanja podjetij si želijo še več, ...