Še naprej usmerjeni v izvoz, a več naj bi šlo na trgovske police

Enver Šišić, generalni direktor Perutnine Ptuj: »Rezultati prvega četrtletja kažejo, da bomo načrte letos izpolnili.«

Objavljeno
02. junij 2020 06.00
Posodobljeno
02. junij 2020 06.00
Veriga v perutninarstvu je izjemno stabilna, pravi generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić. FOTO Roman Šipić/Delo
Ptuj – Recepta za kljubovanje koronski ali drugi podobni krizi sicer ne gre iskati v živilski industriji, saj je pandemija ni prizadela toliko kot nekatere druge dejavnosti. Lahko pa ponudi razmislek, kakšna poslovna strategija je dovolj robustna, da kljubuje omejitvam, kakršnim smo bili priča v zadnjih mesecih. In ki se lahko kmalu vrnejo. Generalni direktor Perutnine Ptuj, Enver Šišić, poudarja: »V Perutnini Ptuj bomo delali naprej, kot da pandemije ne bo nikoli več, hkrati pa se pripravljamo, kot da se bo zgodila jutri.«Pred časom je agrarni ekonomist dr. Aleš Kuhar dejal, da so jo med pandemijo najbolje odnesla podjetja, ki ...