Ocenjujemo: Chefinja na svetilniku

Prva knjiga Ane Roš je dokument njenih začetkov in eksplozivne kuharske filozofije.

Objavljeno
08. september 2020 06.30
Posodobljeno
08. september 2020 10.19
Ana Roš s svojo prvo knjigo zgodb in izbranih doslejšnjih receptov očara tudi nekuharsko publiko. FOTO: Suzan Gabrijan
Gordon Ramsay, pogostokrat tečni in preklinjajoči možakar, je pred leti sikal, da »ženske ne znajo kuhati, pa če bi jim šlo za življenje«, a je bil kljub takemu stališču dovolj razsoden, da je za vodenje svoje najboljše restavracije na londonski Royal Hospital Road, kjer je začel samostojno kuhar­sko pot, za več kot desetletje postavil severnoirsko dekle Clare Smyth, prvo in doslej edino žensko, ki je vodila restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami na Otoku.Ona je bila tista, ki je na prestolu najboljše kuharske mojstrice na svetu nasledila Ano Roš, in zato ob veličastnih dosežkih Ane Roš iz več razlogov zmeraj ...