Šobec spet najboljši slovenski kamp

Letos je gorenjski petzvezdični biser obiskalo skoraj 50.000 turistov, ki so v kampu bivali 150.000-krat.

Objavljeno
27. oktober 2019 17.53
Posodobljeno
27. oktober 2019 17.53
Kamp Šobec je ponovno najbolj prepričal obiskovalce. FOTO: Roman Šipić/Delo
Lesce – V glasovanju »Naj kamp Adria 2019« v izvedbi portala Avtokampi je tudi letos glavno nagrado v kategoriji večjih slovenskih kampov osvojil kamp Šobec, ki razvaja goste s čudovito neokrnjeno naravo, lepo urejenimi parki in prostori za kampiranje ter novo urejenimi parcelami, počitniškimi hišicami, po novem pa tudi s sodobnim apartmajem. Nov osrednji objekt z restavracijo in trgovino se lepo vklaplja v ponudbo kampa, ki za prihodnje leto obljublja še precej novosti.


Skoraj 50.000 turistov


Letos je Šobec obiskalo skoraj 50.000 turistov, ki so v kampu bivali 150.000-krat. V višku sezone je dnevno v kampu bivalo skoraj 3000 gostov ob približno enakem številu dnevnih obiskovalcev, kar je rekord v zgodovini kampa, ki sodi med najboljše v Evropi, kar dokazuje tudi več kot 130 različnih priznanj, zbranih skozi desetletja – med njimi so tudi najprestižnejša. Najbolj pa so v kampu Šobec ponosni ravno na priznanja, kakršno je tudi tokratno, ki ga podeljujejo obiskovalci in ne različne komisije.

image
Kamp Šobec za prihodnje leto obljublja še precej novosti. FOTO: Roman Šipić/Delo


63-letna tradicija in 5 zvezdic


»V prihajajočih letih bo poleg vlaganj v novo infrastrukturo v kampu vse podrejeno pojmu 'kakovost' in usposabljanju kakovostnih kadrov. Temeljno vodilo dela je, da ni nihče nikdar tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Vse je podrejeno tudi cilju, da mora biti vse, kar se dela in zgradi, najprej dobro za nas, ki tu živimo, za tem pa seveda tudi za tiste, ki k nam prihajajo,« zatrjujejo v kampu s 63-letno tradicijo in petimi zvezdicami, ki ga je začelo urejati in ga upravlja Turistično društvo Lesce, ki je tudi edini lastnik »in tako bo tudi ostalo.«


Kdo so še nagrajenci?


Šobcu med večjimi slovenskimi kampi sledita kamp Danica iz Bohinjske Bistrice in kamp Terme Čatež, med manjšimi kampi so na vrhu kamp Koren iz Kobarida, kamp Kolpa iz Vinice in kamp Bela krajina iz Podzemlja, med slovenskimi glampingi so najbolj prepričali Glamping Olimia Adria Village, Garden Village Bled in glamping Sončna dolina, med postajališči za avtodome pa PZA v Kopru, postajališče pri smučišču Rogla in posrajališče Logarska dolina.