Osnove postavitve spletne trgovine tudi za slepe in slabovidne

Mladi podjetnik Miha Srebrnjak v spletni trgovini vidi potencial tudi za osebe z okvaro vida.

Objavljeno
23. april 2020 06.30
Posodobljeno
23. april 2020 10.10
Ni ovir, da slepih in slabovidnih ne bi vključili v izdelovanje spletnih strani in tako še bolj opolnomočili. Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo
A. I.
A. I.
Primorski tehnološki park danes skupaj z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica (MDSSNG) pripravlja brezplačno delavnico za osebe z okvaro vida, ki bi se želele poskusiti v izdelavi spletnih strani. Delavnico bo vodil 23-letni podjetnik Miha Srebrnjak, ki je tudi sam slep, prav zato v spletni trgovini vidi potencial za osebe z okvaro vida. »To ni le prodaja izdelkov, pač pa tudi digitalnih produktov, in slepa oseba lahko to počne popolnoma samostojno,« je za Radio Robin izjavil mladi podjetnik. 

Predsednik MDSSNG Igor Miljavec je že večkrat dejal, da so slepi in slabovidni vešči uporabe elektronskih orodij in naprav, zato ni nobenih ovir, da jih ne bi vključili v izdelovanje spletnih strani in tako še bolj opolnomočili.

Dvodnevna delavnica bo sestavljena iz več sklopov. Srebrnjak bo program vodil prek platforme zoom, slušatelji pa bodo dobili vpogled v osnove izdelave spletne trgovine, od zakupa spletnega gostovanja, postavitve trgovine, administracije. V drugem delu, ki bo potekal jutri, se bodo slepi in slabovidni pod mentorstvom Srebrnjaka naučili še, kako deluje spletna banka, kako pravilno pripraviti paket za oddajo dostavni službi in dobili nekaj splošnih nasvetov za nove podjetnike. 

Udeleženci delavnice prihajajo iz različnih delov Slovenije, med drugih z Vrhnike, Breginja, Ajdovščine, Ljubljane in Kranja. 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru operacije Ustvari svojo prihodnost.