Luka Modrić kmalu z novo avtobiografijo  

Slavnemu športniku je pri pisanju pomagal Roberto Matteoni, novinar časnika Sportske novosti.

Objavljeno
01. oktober 2019 15.39
Posodobljeno
01. oktober 2019 15.39
Čudežni deček iz okolice Zadra je odraščal v skromni družini. FOTO: Juan Medina/Reuters
J. K., STA
J. K., STA
Kapetan hrvaške nogometne reprezentance in najboljši nogometaš leta 2018 Luka Modrić je prek twitterja sporočil, da bo objavil avtobiografijo Moja igra. »Vesel sem, da bom delil z vami svojo življenjsko zgodbo, in upam, da boste uživali,« je zapisal štiriintridesetletni nogometaš madridskega Reala.

Pri pisanju mu je pomagal Roberto Matteoni, novinar časnika Sportske novosti. Za zdaj še ni znano, ali bo Modrić v knjigi pisal samo o svojih nogometnih uspehih ali bo omenil tudi sojenje zaradi korupcije na Hrvaškem in utajo davkov v Španiji. Prejšnji teden je bil športnik že peto leto zapored uvrščen v najboljšo enajsterico po izboru Fife.



Čudežni deček iz okolice Zadra je odraščal v skromni družini. Njegova športna kariera se je začela v zagrebškem nogometnem klubu Dinamo, potem ko so ga v splitskem Hajduku zavrnili, češ da nimajo kaj početi z drobnim fantičem. Po številnih športnih uspehih je leta 2008 prestopil v angleški klub Tottenham, štiri leta pozneje pa v Real.

Kot kapetan je na svetovnem prvenstvu leta 2018 popeljal hrvaško reprezentanco do drugega mesta. Za športne dosežke je kot prvi Hrvat prejel prestižno nogometno nagrado zlata žoga.