Kot je za Guardian dejala vodja raziskave Daylan Tzompa Sosa, medtem ko je v rokah držala sveže pečeno masleno torto iz ličink, »obstaja več pozitivnih učinkov uporabe sestavnih delov ličink«. Po njenih besedah je tovrstna metoda bolj trajnostna, saj ličinke v primerjavi z govedom potrebujejo manj zemlje, pri pretvorbi hrane so bolj učinkovite, prav tako pa za pridelavo masla porabijo manj vode.
Potrošniki niso takoj zaznali razlike v okusu
Glede na njihova opažanja potrošniki ne opazijo razlike, če je četrtina živalskega masla nadomeščena z maslom ličink. Razliko v okusu opazijo, ko pride do polovičnega razmerja. Takrat povedo, da torte ne bi želeli kupiti.
Hrana iz žuželk vsebuje visoko stopnjo beljakovin, vitaminov, vlaknin in mineralov. Znanstveniki v njej vidijo okolju prijaznejšo in cenejšo alternativo ostalim živalskim produktom.