Zadnja etapa spopada levega ega

Pravi paradoks je, da bo ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja namesto 50 milijonov evrov prihranka povzročila najmanj 250 milijonov evrov višje stroške zdravstvenega sistema.

Objavljeno
29. januar 2020 06.30
Posodobljeno
29. januar 2020 10.08
Kdo je bil prej? Zaradi načina ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je menda minister za zdravje Aleš Šabeder že pred dvema tednoma ponudil odstop. Premier Marjan Šarec se je domnevno za odstop odločil v petek. Finačni minister Andrej Bertoncelj je odstopil ta ponedeljek, le malo zatem je odstopil še Šarec.
Vlada Marjana Šarca se je zlomila ob vprašanju ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Sicer ni prvič, ko si je vlada na tem vprašanju lomila zobe, a v resnici tokrat ni šlo za spopad glede ukinitve ali neukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ampak za spor med egom na eni strani in zdravim razumom na drugi. Na koncu je vlada padla zaradi spopada egov med predlagatelji.Poslanci z dnevnega reda resda še niso črtali točke, ki spreminja financiranje zdravstva in pravice, ki jih imamo zavarovanci. Glasovali bodo danes. Naj zato še enkrat opozorim, kaj vse je narobe s predlaganimi spremembami.Dopolnilno zavarovanje ...