Policija preiskuje okoliščine poškodbe vozila direktorja AVP Velova

Policisti naj bi ga dlje časa neuspešno iskali. Ko smo ga poklicali iz Dela, se je na njegov telefon javil sogovornik, ki je povedal, da Velova ni doma.

Objavljeno
21. maj 2019 17.15
Posodobljeno
21. maj 2019 20.05
Po trenutno zbranih obvestilih gre v poškodbi na zadnjem delu vozila za staro poškodbo, poškodba na pnevmatiki (spredaj) pa naj bi nastala danes. FOTO: Janez Porenta
Ba. E., Be. B.
Ba. E., Be. B.
V Stražišču v Kranju so danes opazili vidno poškodovano vozilo agencije za varnost prometa (AVP), ki ga ima v stalni uporabi direktor agencije Igor Velov. Policija okoliščine poškodbe vozila še preiskuje. Kot na spletu poroča časnik Dnevnik, pa naj bi policisti Velova dlje časa neuspešno iskali, eni od novinark pa se je oglasil pri zdravniku. Ko smo ga poklicali iz Dela, se je na njegov telefon javil sogovornik, ki je povedal, da Velova ni doma in da nas bo poklical, ko se vrne.

Vozilo ima po poročanju časnika vidno poškodovan zadnji odbijač, poškodovano je tudi prednje desno kolo, tako da ni vozno. Opazili naj bi ga zaposleni na pošti v Stražišču.

image
Po trenutno zbranih obvestilih gre v poškodbi na zadnjem delu vozila za staro poškodbo, poškodba na pnevmatiki (spredaj) pa naj bi nastala danes. FOTO: Janez Porenta
Policisti so danes preverjali informacijo o nastanku materialne škode na enem od vozil v okolici Kranja. Vozilo je bilo dobljeno parkirano na parkirišču, zaklenjeno in brez voznika. Kot je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj, so z uporabnikom vozila policisti že govorili, preverjali so nastanek dveh poškodb na vozilu.

Po trenutno zbranih obvestilih gre v poškodbi na zadnjem delu vozila za staro poškodbo, poškodba na pnevmatiki (spredaj) pa naj bi nastala danes. »Glede na trenutno znane okoliščine poškodbo pnevmatike policisti obravnavajo kot dogodek in ne kot prometno nesrečo. Policisti o zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila,« so še zapisali na PU Kranj.

image
Poškodovano vozilo, parkirano pred poslovalnico Pošte Slovenije v Stražišču. FOTO: Janez Porenta


Na AVP so v zvezi z domnevno nesrečo na naše vprašanje odgovorili, da s podatki o dogodku ne razpolagajo. Zapisali so še, da ko bodo pridobili kakršnekoli podatke, jih bodo tudi posredovali, a da se jim do zdaj direktor še ni javil. Po njihovem pojasnilu je Velov danes na dopustu. So pa potrdili, da je poškodovano vozilo v lasti agencije in v stalni, tako službeni kot zasebni uporabi direktorja.

Po poročanju Dnevnika je sicer ena od novinark z Velovim prišla v stik, ko ga je povprašala za stališče glede neke druge teme, povezane z državnim svetom. V približno minuto dolgem pogovoru ji je dejal le, da je pri zdravniku in da komaj stoji, še navaja spletni Dnevnik.

Direktor agencije sicer na svojem facebook profilu večkrat javno opozarja na nepravilnosti v prometu, tudi v primeru nesreč.



image
Direktor agencije za varnost prometa sicer na facebooku pogosto opozarja na nepravilnosti v prometu. FOTO: Marko Feist
Velov, ki je leta 2013 prevzel vladno agencijo za varnost prometa (AVP) – najprej kot vršilec dolžnosti – od Franca Pojbiča, se je zaradi domnevno spornega ravnanja že večkrat znašel v soju medijskih žarometov. Do imenovanja na čelo AVP je bil direktor in lastnik avtošole, pri čemer je eno od njegovih nekdanjih podjetji davčni neplačnik. Velov je ob tem pojasnjeval, da je imel zaradi zapletov s solastnikom zvezane roke in je pripravljen dolgove tudi osebno poravnati. Dobri dve leti kasneje, ko ga je vlada s polnim mandatom imenovala za pet let, pa so ga kranjski policisti po posredovanju na domu ovadili zaradi nasilja v družini. Kranjsko državno tožilstvo je od pregona odstopilo, saj po njihovih pojasnilih ni bilo dokazov, da bi izvršil kaznivo dejanje.