Namesto razrešenega Velova županski kandidat Stevanović

Mestna občina Kranj ima kot ustanoviteljica ponovno svojega predstavnika v skupščini Komunale Kranj.

Objavljeno
22. julij 2019 17.15
Posodobljeno
22. julij 2019 17.32
Zoran Stevanović je kranjski mestni svetnik in lanski kandidat za župana. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kranj – Kranjski mestni svetniki so na drugi izredni seji potrdili vse predlagane sklepe, občina pa ima kot ustanoviteljica ponovno svojega predstavnika v skupščini Komunale Kranj. Nekdanjega člana Igorja Velova, ki je v nepojasnjenih okoliščinah poškodoval službeno vozilo in ga nevoznega pustil kar pred pošto v Stražišču, zaradi česar se je moral predčasno umakniti tudi s stolčka direktorja Agencije za varnost v prometu (AVP), je zamenjal mestni svetnik Zoran Stevanović.


Rakovčev izzivalec


Mag. Stevanović (37 let), ki je kandidiral s podporo skakalnega asa Roberta Kranjca in skupine volivcev, se je na lanskih županskih volitvah v Kranju nekoliko nenadejano prebil v drugi krog, v katerem je prepričal tretjino glasovalcev in premoč priznal Matjažu Rakovcu. Je vodja največje svetniške skupine Zoran za Kranj, ki ima – enako kot Slovenska demokratska stranka – šest mestnih svetnikov, v prejšnjem mandatu pa je veljal za enega najglasnejših kritikov tedanjega župana Boštjana Trilarja.


(Ne)vestno in (ne)odgovorno ravnanje


Junija je 16 kranjskih mestnih svetnikov župana Rakovca pozvalo, naj Velova razreši dolžnosti člana skupščine Komunale Kranj. Majske seje se je namreč – ravno na dan incidenta s poškodovanim vozilom – udeležil z veliko zamudo, zaradi njegovega psihofizičnega stanja pa so jo prekinili in prestavili na poznejši termin, ko pa je bil Velov v tujini in se je ponovno ni udeležil. »Mestna občina Kranj od svojega predstavnika pričakuje zanesljivo udeležbo na sejah skupščine, zastopanje njenih interesov ter vestno in odgovorno ravnanje. Velov pa je s svojim ravnanjem škodoval interesom in ugledu ustanoviteljice,« so zapisali predlagatelji.