Obnove Hale Tivoli ne bo

Izbrani izvajalec gradbenih del je odstopil od podpisa pogodbe, je povedal župan Janković.

Objavljeno
13. maj 2013 18.06
Slovenija Ljubljana 08.01.2013 -Hala Tivoli. Foto: Leon Vidic/Delo
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana - Hala Tivoli vendarle ne bo šla v korenito obnovo, je na seji mestnega sveta povedal župan Zoran Janković. Kot razlog je navedel, da je izbrani izvajalec, podjetje ZIR, odstopil od podpisa pogodbe za obnovo dvorane.

Po besedah župana so v ZIR ugotovili, da v roku predpisanem roku ne morejo zagotoviti izvedbe del.

Obnova (ki je vključevala povečanje velike dvorane, zasuk male dvorane ter ureditev nove dvorane za curling) bi morala biti zaradi bližajočega se evropskega prvenstva v košarki končana najkasneje do 14. avgusta, v nasprotnem primeru bi izvajalcu grozila pogodbena kazen. Zaradi kratkih rokov občina ne more izbrati drugega izvajalca, saj bi morala upoštevati rok za pritožbe, kar bi cel postopek podaljšalo za skoraj dva tedna.

Ovira tudi banke?

»Danes so prišli, da roka ne morejo spoštovati in da si ne upajo podpisati. Predlagali so podaljšanje roka za 14 dni, ki pa ga ne moremo sprejeti, ker je bil rok določen v razpisu,« je po sestanku, na katerem je bil tudi Iztok Rems iz KZS, pojasnil župan.

Dodal je, da naj bi ZIR dela izvedel z osmimi podizvajalci, ki pa da niso mogli zagotoviti, da bo rok dosežen. Hkrati naj bi izvajalec imel tudi težave z bankamu, ki da niso hotele dati garancije za dobro izvedbo del.

Letos kozmetični popravki, prenova prihodnje leto

Prvi del EP v košarki vendarle ostaja v Hali Tivoli, saj po besedah Jankovića druge možnosti ni. Namesto obsežne prenove bodo izvedli le najnujnejša dela. Šlo naj bi predvsem za ureditev garderob, semaforja in druge »lepotne popravke«, za katere pa naj ne bi potrebovali gradbenega dovoljenja.

Koliko bo to stalo, župan včeraj ni vedel, šlo pa naj bi za manj kot milijon evrov, saj je ta ocena, ki jo je dal pred tedni, zajemala obsežnejšo obnovo. »Je pa dejstvo da zdaj verjetno ne moremo računati na 1,2 milijona evrov evropskih sredstev,« pravi župan.

Prenova Hale Tivoli pa naj vendarle ne bi bila odpovedana, ampak je preložena. Janković je napovedal, da se bodo del lotili prihodje leto, po zaključku hokejske lige.