Konec počitnic, a ne še konec zastojev

Največje prometne obremenitve je pričakovati čez vikend in v ponedeljek, in sicer na ljubljanski obvoznici ter od mejnih prehodov s Hrvaško proti Avstriji.

Objavljeno
31. avgust 2018 07.35
Posodobljeno
31. avgust 2018 07.52
Ponekod po Evropi so še počitnice, zato bo na cestah še veliko turistov. Manj v smeri proti morju, več pa nazaj. FOTO: Jure Eržen/Delo
Be. B.
Be. B.
Danes je zadnji poletni dan, pred nami pa zadnji počitniški vikend. Tega bodo nekateri morda še izkoristili za kratek oddih na obali, a večina se jih bo iz morja vračala. Ker so ponekod po Evropi še počitnice, bo na cestah veliko turistov – manj v smeri proti morju, več pa nazaj, pišejo na prometnoinformacijskem centru.

Zastoji bodo predvsem na najbolj obremenjenih mejnih prehodih v Istri. Pričakovati je tudi zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji, ki se še podaljšajo zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov.
 

Zgostitve ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah


S ponedeljkom se začne novo šolsko leto, zato tako policija, kot tudi prometnoinformacijski center opozarjata na previdnost v okolici šol, vrtcev, avtobusnih postajališč in poti v šolo. Tudi letos organizirajo več preventivnih akcij, s katerimi opozarjajo in osveščajo voznike k varni in previdni vožnji v izogib prometnim nesrečam.

Vračajo se večje zgostitve in zastoji ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, ki so najmočnejše med 6.30 in 8.30 ter med 15. in 17. uro, piše prometnoinformacijski center.

Največje prometne obremenitve pričakujejo ob koncu tedna in v ponedeljek, in sicer na ljubljanski obvoznici ter od mejnih prehodov s Hrvaško (Gruškovje, Dragonja, Sečovlje) proti Avstriji.

image
FOTO: Mavric Pivk/Delo


Z 2. septembrom v Sloveniji ob sobotah ni več omejitev prometa tovornih vozil do 7,5 t. Omejitev velja ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure.

 

Predvidena dela in zapore


Regionalna cesta Loka-Podpeč-Rakitovec, popolna zapora z obvozom po občinskih cestah, od 31. avgusta od 21. do 1. septembra do 5. ure.

Konec tedna se obeta povečan promet v Tržiču in okolici zaradi prireditve v mestnem jedru Tržiča, predvsem v nedeljo. 1.9. 2018 na cesti Pristava-Tržič.