Opazili smo: Poslanec Breznik bi lahko bil svetovni rekorder v teku

Poslanec SDS Franc Breznik je v državnem zboru izjavil, da hitrost 25 km/h doseže vsak tekač.

Objavljeno
26. maj 2017 13.25
Ro. Ko.
Ro. Ko.
V državnem zboru je 24. maja potekala razprava o obvezni registraciji mopedov, za katero Franc Breznik trdi, da nima nobene veze v varnostjo. Izjava Franca Breznika niti ne bi bila zanimiva, če ne bi v tvitu, ki ga je objavila stranka SDS, pisalo, da hitrost 25 km/h dosega vsak tekač.

Pa premislimo: pred časom je par najboljših maratoncev na svetu pod okriljem podjetja Nike in v skrbno načrtovanih pogojih poskušalo podreti magično mejo in maraton preteči v dveh urah. Ni jim uspelo.

Če bi tekli maraton s hitrostjo 25 km/h, bi to pomenilo, da bi na cilj prišli v v 1 uri in 41 minutah. No, ker pa verjetno poslanec ni imel v mislih ravno maratoncev, si poglejmo primer teka na 5000 metrov.

Svetovni rekord je leta 2004 postavil Kenenisa Bekele iz Etiopije in znaša 12:37.35. Če bi Franci Breznik tekel 5000 metrov s hitrostjo 25 km/h, bi razdaljo pretekel v času 12:00.00, kar pa je svetovni rekord!

Morda pa lahko Franci Breznik dokaže svojo izjavo, se za 5000 metrov spusti v dir in dvomljivcem za vedno zapre usta!

**

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.