Gruzinec obžaloval, da je prišel v Slovenijo in sprejel dvoboj z Jurišičem

Borilni spektakel Legends Collide s spektakularnimi zmagami Jasmina Bečiroviča, Andreja Bakoviča, Uroša Jurišiča, Tajde Ratajc & Co. navdušil polno Bonifiko

Objavljeno
19. november 2018 09.30
Posodobljeno
19. november 2018 20.27
Uroš Jurišič (zgoraj) je tudi z brutalno zmago nad Gruzincem Šoto Gvasalijo dokazal, da je že dozorel za najmočnejšo svetovno organizacijo UFC. FOTO: Tomi Lombar
Koper – Na borilnem spektaklu Legends Collide v Kopru je bilo po pričakovanju najbolj čustveno po poslovilni predstavi domačega asa Jasmina Bečiroviča (do 95 kg). Kljub poškodovani desni rami je 40-letni Lucijčan v svojem zadnjem dvoboju po pravilih K1 s tehničnim nokavtom v drugi rundi ugnal Madžara Tihomirja Brunerja in z osvojitvijo šampionskega pasu združenja WFMC kronal svojo vrhunsko športno pot.
 

Ganljivo Bečirovičevo tekmovalno slovo


»Težko je 20 let kariere strniti v dveh, treh minutah,« so bile Bečirovičeve prve besede po 58. profesionalni zmagi (ob le osmih porazih). Zahvalil se je vsem, ki so mu v tem času stali ob strani. Med njimi je »Grande Jasko«, ki je leta 2009 v Bolzanu kot prvi slovenski borec osvojil uradni turnir v K1, poleg tega pa se lahko pohvali še z naslovom evropskega prvaka in svetovnega podprvaka v tajskem boksu, izpostavil tudi svojega slovitega italijanskega trenerja Alfia Romanuta (»Hvala, ker si verjel vame!«), soborca in glavnega organizatorja prireditve Mirana Fabjana, da mu je za tekmovalno slovo omogočil borbo za pas, ženo Minko (»Če ne bi bilo tebe, ne bi zmagal v nobeni borbi.«) in hčerko Aisho. »Z mano si vse od rojstva. Ti si moja prva in edina ljubezen!« je s tresočim se glasom poudaril Bečirovič, ki si bo zdaj vzel mesec dni zasluženega oddiha.
 

Jurišič naslednjič že v UFC?


Več kot 3000 gledalcev, ki so skoraj do zadnjega kotička napolnili Bonifiko, je navdušil tudi Uroš Jurišič, ki je vnovič pokazal, kako dobro obvlada mešane borilne športe (MMA). V obračunu velterske kategorije (do 77 kg), v kateri si od junija letos lasti naslov prvaka ameriške zveze Titan FC, je že po kakšni minuti Šoti Gvasaliji (10 zmag, 6 porazov) prebil levo arkado in kmalu zatem s kombinacijo silovitih udarcev spektakularno nokavtiral 29-letnega Gruzinca, ki je verjetno obžaloval, da je sprejel dvoboj z »Urkejem«.

Z jubilejnim 10. profesionalnim uspehom je 25-letni Ljubljančan le še potrdil, da si zasluži nastop na največji svetovni organizaciji UFC. »Iskal sem zmago z nokavtom in jo tudi dobil. Upam, da je tudi publika zadovoljna. Gremo naprej – po nove podvige!« je bil vesel Jurišič, toliko bolj, ker je bila v koprskem ringu uspešna tudi njegova dobra prijateljica Tajda Ratajc (do 53 kg), ki je z vzvodom na roki prav tako že v prvi rundi prisilila k vdaji Grkinjo Charo Dimitroula in požela še šesto predčasno zmago zapovrstjo. Brez večjih težav sta s srbskima tekmecema Milanom Nakićem oziroma Sinišo Kondićem v MMA opravila tudi Adam Kapič (do 90 kg) in v svoji zadnji borbi Rudolf Pavlin (do 93 kg), trener naše boksarske šampionke Eme Kozin.
 

Nova Bakovičeva predčasna zmaga


Dvignjenih rok je ring v Bonifiki zapustil ljubljanski boksar Andrej Bakovič (do 69,85 kg), za katerega niti Stefan Marković iz BiH ni imel pravega protiorožja. V drugi rundi je sodnik prekinil neenak dvoboj, tako da je 28-letni Šiškar v svojo statistiko vpisal še peto zaporedno zmago z nokavtom. »To je najlepša prireditev, na kateri sem doslej boksal. Hvala vsem, ki ste prišli, brez vas nismo nič, vi nam vlivate voljo do trdih treningov,« se je občinstvu zahvalil tudi Bakovič.

V obračunih K1 je bil od naših uspešen še Veržejec Aleksander Stankov (do 85 kg), ki je bil boljši od Italijana Nicole Destra, medtem ko je Rok Štrucl (nad 95 kg) po dodatni četrti rundi izgubil s Srbom Strahinjo Mitrićem. »Potem ko sem s tem spektaklom dosanjal polno Bonifiko, zdaj sanjam o tem, da bi skupaj napolnili še štadion,« je bil nad sijajnim vzdušjem očaran Fabjan, ki se je skupaj s svojim trenerjem ​Dariem Grilancem predvčerajšnjim izkazal tudi kot izvrsten organizator.