Američani šokirali z odvzemom šampionskega pasu ljubljanskemu asu

Uroš Jurišič je moral zaradi zdrastvenih težav odpovedati dvoboj 19. oktobra v Dominikanski republiki.

Objavljeno
24. september 2019 19.43
Posodobljeno
24. september 2019 21.57
Uroš Jurišič uradno ni več prvak ameriškega združenja Titan FC. FOTO: Miha Šimnovec
Ljubljana – V desetih profesionalnih dvobojih še neporaženi slovenski as mešanih borilnih športov Uroš Jurišič bi moral 19. oktobra v Santu Domingu proti Američanu Miku Gravesu (8 zmag, 2 neodločena izida, 1 poraz) braniti šampionski pas združenja Titan FC v velterski kategoriji (do 77 kg), ki si ga je konec lanskega junija izbojeval s prepričljivo zmago nad Josejem Caceresom. Toda zdravstvene težave so 26-letnega Ljubljančana prisilile, da je slednjič odpovedal obračun v Dominikanski republiki.

V ameriški organizaciji Titan FC za njegovo zadnjo poškodbo nimajo posluha. »Na žalost je moral Uroš odpovedati dvoboj v Dominikanski republiki. Razlogi za odpoved so zdravstveni. V zadnjem mesecu je bil dvakrat v bolnišnici, zaradi česar se 19. oktobra ne bo mogel boriti,« je razkril Lex McMahon, direktor združenja Titan FC.

A to še ni vse; kot je pristavil, so Jurišiču odvzeli tudi naslov prvaka. »Dali smo mu dovolj možnosti, da bi branil svoj pas, toda na žalost tega zaradi več zdravstvenih težav in obračuna, ki ga je brez našega dovoljenja opravil v drugi organizaciji (17. novembra lani na prireditvi W5 Legends Collide v Kopru – op. p.), ni storil v letu in pol. Govorili smo z njegovim menedžmentom (Heavy Duty Fight Managment), ki pa nam ni razkril, kakšne zdravstvene težave ima Uroš niti nam niso povedali, kdaj bi se lahko spet boril. Zaradi tega smo mu odvzeli šampionski pas in prekinili pogodbo z njim,« se je za spletni portal MMANews razgovoril McMahon.

Ob tem je še dejal, da so verjeli v Jurišiča in ga podpirali več let. »Če sem iskren, smo mu še izdatno povečali honorar. No, ne moremo si privoščiti, da bi celotno kategorijo tako dolgo držali zamrznjeno in pustili Gravesa v negotovosti,« je odločitev obrazložil direktor združenja Titan FC in razkril, da je odslej novi prvak Graves, ki bo 19. oktobra v Santu Domingu šampionski pas branil proti nadarjenemu Rusu Kamalu Magomedovu (7 zmag, brez poraza).