Jurišič ne priznava odvzema šampionskega pasu: Odvzeli so mi ga le na papirju!

Najuspešnejši slovenski mojster mešanih borilnih športov okreva po prometni nesreči na Floridi.

Objavljeno
25. september 2019 11.30
Posodobljeno
25. september 2019 15.29
Uroš Jurišič je med pripravami na Floridi doživel prometno nesrčo, v kateri je utrpel pretres možganov. FOTO: Tomi Lombar
Ljubljana – Potem ko so mu Američani odvzeli šampionski pas v velterski kategoriji po različici Titan FC, ki si ga je izbojeval junija lani v Fort Lauderdalu, kjer je že v uvodni rundi prisilil k vdaji Američana Joseja Caceresa, se je oglasil Uroš Jurišič in pojasnil, zakaj je bil prisiljen odpovedati obračun s Josejevim rojakom Mikom Gravesom 19. oktobra v Santu Domingu.

»Med pripravami sem na Floridi doživel prometno nesrečo, v kateri sem utrpel pretres možganov. Zaradi tega sem nekaj dni preležal v bolnišnici. Zdravniki so mi svetovali, naj odpovem dvoboj, česar nisem želel storiti. Nadaljeval sem priprave, vendar pa se je kmalu izkazalo, da bi morala poslušati zdravnike. Moje stanje se je spet poslabšalo, zaradi česar sem znova pristal na opazovanju v bolnišnici,« je razkril 26-letni Ljubljančan in zaupal, da so posledice pretresa možganov izguba spomina, nespečnost, utrujenost ...

»Ker sem ugotovil, da le s težavo treniram, sem prišel do zaključka, da bo zame najbolje, če odpovem obračun. Zdravje mora biti na prvem mestu, zato me zdaj čaka okrevanje, da se bom vrnil (še) močnejši. Verjamem, da bom imel še veliko priložnosti za borbo,« je prepričan Jurišič, ki se ne strinja z odvzemom naslova prvaka. »Odvzeli so mi ga le na papirju! Moje osebno mnenje je namreč, da lahko pas izgubiš le, ko te nekdo premaga,« je poudaril najuspešnejši slovenski as mešanih borilnih športov (MMA) in se zahvalil vsem navijačem za razumevanje in podporo.

»Obljubim, da se bom kmalu vrnil in osvojil vse, kar me še čaka!« je svojim sledilcem na družbenem omrežju Facebook še sporočil Jurišič, ki je vseh deset dosedanjih profesionalnih dvobojev odločil v svojo korist.