Jerman z najvišjo hitrostjo na stezi, ki je terjala življenje nadarjenega Nemca

Nemški motorist Dennis Lippert podlegel poškodbam, ki jih je v soboto staknil na dirkališču v Oscherslebnu.

Objavljeno
13. junij 2019 22.29
Posodobljeno
13. junij 2019 23.52
Padec francoskega moštvenega sotekmovalca je slovaško ekipo Maco Yamaha, za katero dirka tudi slovenski as Marko Jerman (na fotografiji), na preizkušnji v Nemčiji stal vidnejše uvrstitve. FOTO: Facebook
Oschersleben – Na 8-urni vzdržljivostni motociklistični dirki v Nemčiji, predzadnji preizkušnji za svetovno prvenstvo v sezoni 2018/19, so se zmage veselili v francoskem moštvu TSR Honda. Najhitrejši slovenski motorist Marko Jerman po padcu francoskega moštvenega sotekmovalca Johana Nigona in polurnem popravilu motorja tokrat s slovaško ekipo Maco Yamaha ni mogel izvleči več od 27. mesta. Zanimivo pa je, da so med vsemi dirkači prav Jermanu na zaviti progi v Oscherslebnu, vendar ne na najhitrejšem delu steze, izmerili najvišjo hitrost (237 km/h).

Dirkališče na Saškem, na katerem je pred leti grdo padel Marko starejši brat Igor Jerman, ki je minuli konec tedna s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal ekipi Yamaha Austria, je na žalost terjalo smrtno žrtev. Hudim poškodbam, ki jih je staknil na sobotni dirki mednarodnega nemškega prvenstva (IDM) v razredu supersport (do 600 ccm), je namreč v torek podlegel Dennis Lippert.

image
Dennis Lippert je podlegel hudim poškodbam, ki jih je staknil v Oscherslebnu. FOTO: Facebook


Nemec, ki je veljal za nadarjenega motorista, je padel, na tleh ležečega pa ga je zadel eden od tekmecev. Čeprav so ga s helikopterjem hitro prepeljali v bolnišnico v Magdeburgu, zdravniki niso mogli rešiti njegovega življenja. "Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je zapustil naš prijatelj Dennis Lippert. Zmeraj te bomo v naših srcih nosili kot šampiona. Počivaj v miru," so se od 23-letnega Lipperta prek facebooka poslovili v njegovi ekipi Ravenol Endurance Motorsport.